info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engellileri Hayata Bağlayan Proje

TEKİRDAĞ ın Saray İlçesi nde, Engellileri hayata bağlayalım projesi kapsamında, ilçede yaşayan 14 engelli, kurulan atölyede 15 lira günlük ücret karşılığında tasarladıkları el emeği ürünleri hazırlıyor. Bu ürünler daha sonra kurulan sergide satılıyor.

TEKİRDAĞ'ın Saray İlçesi'nde, 'Engellileri hayata bağlayalım' projesi kapsamında, ilçede yaşayan 14 engelli, kurulan atölyede 15 lira günlük ücret karşılığında tasarladıkları el emeği ürünleri hazırlıyor. Bu ürünler daha sonra kurulan sergide satılıyor.

Saray Belediyesi, Kent Konseyi ve İş-Kur işbirliği ile 'Engellileri hayata bağlayalım' projesi başlatıldı. Kent Konseyi Başkanı Funda Varan, kendisine ait işyerini ücretsiz olarak projede kullanılması için tahsis etti.

2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası belden aşağısının tutmadığını söyleyen 45 yaşındaki Şinasi Akışık, 'Kazanın ardından eve bağımlı yaşamaya başladım. Hiçbir sosyal hayatım yoktu ve çok sinirli bir kişilik haline geldim. Böyle bir proje olduğunu öğrenince hemen başvurdum. Burada para kazanarak evime ekmek parası götürme mutluluğunu yaşıyorum' dedi.

Engelli öğrencilere ahşap boyama, takı, süs eşyası gibi ürünleri yapmayı öğrettiklerini anlatan el sanatları öğretmeni 22 yaşındaki Funda Güven, 'Engellilerimiz için, onların sosyal hayata dahil etmek için güzel bir etkinlik. Çok istekli ve azimliler. Çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Onlara moral veriyor bu çalışma. Haftanın 5 günü, günlük 8 saat bu şekilde eğitim görüyorlar' diye konuştu.

Projenin, hayata geçirdikleri en önemli projelerden biri olduğunu belirten Saray Belediye Başkanı CHP'li Nazmi Çoban, '24 Ocak'ta engelli vatandaşlarımız için el beceri kursu açtık. Engelli vatandaşlarımızın hem aile ortamları dışında sosyal yaşamlara uyumlarını sağlamak hem de ekonomiye katkı sağlamalarını istedik' dedi.

Kent Konseyi Başkanı Funda Varan ise 'Proje ile arkadaşlarımız çok güçlü olduğunu görüyorum. Onlara engellisiz mekanlar hazırlandı. Kendilerini engelsiz olarak görüyorlar ve çok güzel ve başarılı çalışmalar çıkartıyorlar. Toplum içerisinde kendilerini toplumun bir bireyi olarak görmelerini sağlıyoruz. Onlar da, biz de çok mutluyuz' ifadelerini kullandı.

Kaynak : Haber.Türk