info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ercan Aşer: Sarıgül Sahaya İniyor, Dengeler Değişecek

Eski Şişli belediye başkanı Mustafa Sarıgül, 10 yıl önce Türkiye Değişim Hareketi adlı bir oluşum başlatmış ve siyasi parti sürecine girmişti. Sürpriz bir şekilde CHP lideri Deniz Baykal’ın başkanlıktan ayrılıp, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması sonucu, Sarıgül parti oluşumunu durdurarak Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermişti.

Gelinen noktada CHP’NİN parti içi çatışmaları ve gruplaşmaların partinin beklentileri karşılayamadığını gören Mustafa Sarıgül,2021 Ocak ayının başında partileşme sürecine girme kararı aldı. 
Bu konuda bir açıklama yapan TDH Tekirdağ kurucu başkanı Ercan Aşer; 
“Türkiye Değişim Hareketi lideri Sayın Mustafa Sarıgül ile 10 yıl önce değişim için yola çıkmış, Türkiye’nin her yerinde yapılanmış, ülke genelindeki mitingleriyle büyük heyecan yaratmış siyasi bir harekettir. 
İktidar iddiasıyla partileşme sürecine girdiğimiz dönemde, ana muhalefet partisinde ilginç bir şekilde genel başkan değişikliğinin gerçekleşmesi ve gündem olmasından dolayı TDH lideri Sayın Mustafa Sarıgül büyük bir fedakârlık göstererek parti kurmayı ertelemiştir. Ancak beklentiler karşılık bulmamış, geçen bu süreçte değişim ihtiyacı daha da artmıştır. 
Sayın Sarıgül’ün belediye başkanlığı döneminde marka projeler üretip sorunlara hızlı çözüm bulmasının yanı sıra ötekileştirme gütmeyen bir anlayışla, ülkenin bütününde herkese ve her kesime yaptığı hizmetleri tüm Türkiye tarafından bilinmektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde, Sayın Sarıgül’e ve yönetim anlayışına büyük ihtiyaç duyulmakta olduğu kaçınılmazdır. 
TDH kadroları olarak kamuoyundaki beklentilerin karşılık bulması için, Sayın Mustafa Sarıgül’ün TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİNİ partileştirip, ertelenen değişimi gerçekleştirmek zaruri hale gelmiştir. 
Bizler,10 yıl önce bu değişim hareketinin kurucu mensupları olarak, Sayın Mustafa Sarıgül’ün yanında olmaktan, onunla bu ulvi görev için sahalara inmekten onur duyacağız. 
İnanıyoruz ki, Mustafa Sarıgül sahalara indiğinde siyasetin dengeleri aynı değişim hareketimiz gibi değişecektir” Dedi. 

 

 

Kaynak : Murat Ürtekin