info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Erdoğan Akhanlı Serbest Bırakıldı

Erdoğan Akhanlı, Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakıldı ve Kaldığı Tekirdağ F Tipi Cezaevi nden Tahliye Oldu.

İstanbul Eminönü'de 1989 yılında bir döviz bürosunun soyulması talimatını verdiği iddiasıyla 4 ay önce Almanya'dan Türkiye'ye geldiği sırada tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yazar ve İnsan Hakları Aktivisti Erdoğan Akhanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve kaldığı Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden tahliye oldu.

Döviz bürosu sahibinin de öldürüldüğü olayda soygunun talimatını verdiği ve Türkiye Halk Kurtuluş Partisi,Yeniden Kuruluş Birliği ve Halk Kurtuluş Güçleri isimli örgütte üst düzey sorumlu olduğu iddia edilen Akhanlı, olaydan 21 yıl sonra babasını görmek için Almanya'dan Türkiye'ye geldiği sırada yakalandı ve daha sonra tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne kondu.Aradan geçen 4 ayın ardından Akhanlı,ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile yargılandığı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk kez hakim karşınına çıktı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine tahliye işlemleri gerçekleşen Akhanlı, saat 21.30 sıralarında tutuklu bulunduğu cezaevi'nden tahliye oldu.

Tahliyesinde Akhanlı'yı avukatları karşıladı. Cezaevi çıkışında gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Akhanlı, Türkiye'ye hasta babası için geldiğini belirterek, hasta babasını öldüğünü göremeden tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi. Kendisinin kırmızı bültenle Interpolün aradığı haberlerini de yalanlayan Akhanlı, "Ben Almanya'da yaşıyordum. Babamın rahatsızlığı nedeniyle hava yollarıyla Türkiye'ye geldim. Hava allanında Interpolün 7 yıldır kırmızı bülten ile arandığım gerekçesiyle yakalandım. Savcı beni suçlu ilan etmeye çalıştı. Mahkemede 2,5 sayfalık iddianame okundu. idanemeye karşın 150 itiraz vardı."dedi.

Daha sonra Akhanlı özel bir otomobil ile İstanbul'a gitti.