info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Erge; Dernekler canlandırılabilir

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KTKYD) Tekirdağ Şubesi Başkanı Hasan Erge, bir ülkenin iki temel ayağı olduğunu belirterek bunların birinin devler diğerinin ise halk olduğunu söyledi.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KTKYD) Tekirdağ Şubesi Başkanı Hasan Erge, devletin sivil toplum örgütlerini vatandaş ile arasında aracı kılabileceğini vurgulayarak; "Tam demokrasiyi ancak dernekler vasıtasıyla yerleştirebiliriz." dedi.
Sivil toplum kuruluşlarının her daim çok güçlü olması gerektiğini belirten Erge, Avrupa nın bu yolla kalkındığını, hatta AB tarafından bunun için daha da güçlü hale getirmek için özel destek fonları oluşturduğunu ve böylece tam demokrasinin hayata geçirildiğini ifade etti.
Devletin sivil toplum örgütlerini vatandaş ile arasında aracı kılabileceğini vurgulayarak şöyle devam etti; "Biz Kırım Türkleri camiasıyla iç içeyiz. Valilik ve belediye fakirlere yardım yaparken derneklerden fakirlik raporu istemiş olsa dernekler daha bir hareketlenir, önem kazanır. 100 üyeyi aşan ve en az 1 kişi SSK lı olarak istihdam eden derneklere Özel İdare bütçesinden yardım yapılır diye bir hüküm olsa bu dernekler yine canlanabilir. Sadece Tekirdağ da yüzlerce dernek var. Tam demokrasiyi ancak dernekler vasıtasıyla yerleştirebiliriz."