info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ertem: Su Kesintisi İçin Özür Dileriz

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 2 gündür yaşanan su kesintisinden dolayı özür diledi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 2 gündür yaşanan su kesintisinden dolayı özür diledi.
Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde yaklaşık 2 gün su kesintisine neden olan borunun onarım çalışmalarını, gün boyu takip eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 23 yıldır kullanılan boruları yenileriyle değiştirdiklerini vurgulayarak “Bu değiştirmeler sırasında, bizim de hiç beklemediğimiz bir şekilde, boru patlaması ortaya çıktı. 3 bin 500 metrelik bu hat, 23 yıl önce yapılmış ve tarafımızca kademe kademe değiştiriliyor. Son 500 metresinde eski ile yeni boru birbirine entegre edilirken, yapılan hafriyat çalışması sırasında eski borunun arkasında bir boşluk meydana geldi. Eski bir boru olması sebebiyle desteksiz kalan boru patladı” dedi. 
Hattın yapımının bu tamiratın ardından da süreceği bilgisini veren Ertem “10-15 gün sonra halkımızı da bilgilendirerek 10 saatlik bir su kesintisi daha olacak. Bu kesinti sonrasında hattımız tamamen yenilenmiş olacak. Dolayısıyla, Çerkezköy’de ana su hatlarının sebep olacağı hiçbir kesinti meydana gelmeyecek.” İfadelerini kullandı.
Göreve gelmeden önce, Çerkezköy’ün her elektrik kesintisinde susuz kaldığını anımsatan Başkan Ertem “Biz göreve gelir gelmez, hatta dev bir jeneratör bağlayarak, enerjiye bağlı su kesintilerini bitirdik. Her yıl açtığımız yeni bir kuyu ile, Çerkezköy’ün su sorununu köklü bir şekilde çözdük. Eski boruları yenisiyle değiştirdiğimiz sırada gerçekleşen bu kaza nedeniyle yaşanan su kesintisini, su konusunda yaptıklarımızı bile bile siyasi polemiklere alet etmek insafsızlıktır.” Diye konuştu.