info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Favori LLC Bismillah Dedi

Çerkezköy’ün iki önemli firması Çetin Group ve Kozuva Group’un ortaklığında kurulan Favori LLC şirketi Somali’de başlattığı havalimanı projesinde işbaşı yaptı.

Çetin Group adına Ahmet Çetin ve Kozuva Group adına da Süleyman Kozuva ortak iştiraki ile kurulan FAVORİ LLC şirketi, Somali Mogadişhu Havalimanı modernizasyonu, tüm yer hizmetleri ve işletim hakları hakkındaki imzalanan sözleşme kapsamında, 15 Eylül de hizmete başladı. 
 
FAVORİ TÖRENLE İŞ BAŞI YAPTI
 
Kamuoyunun Kardak Gazisi olarak tanıdığı Ahmet Çetin ve Çerkezköy Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, iş hayatındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. FAVORİ LLC , daha önce yaptığı anlaşma kapsamında 15 Eylül de hizmeti SKA firmasından düzenlenen bir törenle devir aldı. Somali Başbakanı Abdi Farah Shirdon, İç İşleri Bakanı Abdulkerim Hüseyin Guled ve Havacılık Telekomünikasyon Bakanı Abdullahi Elmoge Hersi ve FAVORİ LLC şirketi ortakları Ahmet Çetin, Süleyman Kozuva’nın hazır bulunduğu tören  tüm dünya kamuoyunda ses getirdi.
 
YURT DIŞINDAKİ İLK TÜRK FİRMASI OLDU
 
Türkiye sınırları dışında Uluslararası havalimanı olan Mogadişu havalimanının işletmeciliğini alarak yurt dışında bu işi yapan tek Türk şirketi olan Favori şirketinin ortakları Ahmet Çetin ve Süleyman Kozuva, "FAVORİ şirketinin amacı, Mogadishu havalimanını en kısa sürede uluslararası standartlara ulaştırıp, dünya ülkelerinin tüm havayollarının uçuşlarına açık hale getirmektir. Kardeş ülke Somali’ye istihdamı artırmak, ekonomisine hareket getirmek amacı ile yapılan bu yatırım, her iki ülke yönetimi tarafından destek ve takdirle karşılanması bizi mutlu etti."diye konuştular.
 
Mogadişhu modernizasyonu, tüm yer hizmetleri ve işletim hakları Favori LLC'nin, Türkiye de kurulan teknik ekip-ekipmanlar, çok kısa sürede Türkiye’den özel uçaklar ve gemiler ile Somali’ye taşıdığı belirtildi.
 
İLK UÇAK THY'NİN OLDU
 
İlk gün başarı ile yürütülen operasyon sonucunda günde rekor bir sayı ile 23 iniş ve 23 kalkış olmak üzere toplam 46 uçuşa havalimanı hizmeti verildi. FAVORİ LLC tarafından verilen hizmet, Somali Ülke yönetimi tarafından takdirle karşılanarak Ulaştırma Bakanı Abdullahi Elmoge Hersi bizzat havalimanına gelerek Favori şirket sahipleri olan Ahmet Çetin ve Süleyman Kozuva‘ya yıllardır bir Türk firmasının ülkelerinde bulunuyormuş gibi kusursuz hizmet vermesinden dolayı memnuniyetlerini ve teşekkürlerini bildirdiği belirtildi. Favori şirketinin ilk hizmet başlangıcında karşıladığı ilk uçak, bir dünya markası Türk Hava Yolları’ na (THY) ait 'FLORYA' isimli uçak oldu.