info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Felçli Babası İçin Plastik Kapak Topluyor

Tekirdağ ın Malkara İlçesi nde yaşayan 38 yaşındaki Fatma Yıldırım, 6 yıl önce felç geçirerek konuşma ve yürüme yeteneğini kaybeden babasına akülü tekerlikli sandalye alabilmek için 3 ayda 7 bin plastik kapak topladı.

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde yaşayan 38 yaşındaki Fatma Yıldırım, 6 yıl önce felç geçirerek konuşma ve yürüme yeteneğini kaybeden babasına akülü tekerlikli sandalye alabilmek için 3 ayda 7 bin plastik kapak topladı. Akülü sandalyeyi alabilmek için 3 bin kapağa daha ihtiyacı olduğunu belirten Yıldırım, "Babama akülü tekerlekli sandalye alabilmek için ihtiyacımız olan plastik kapaklar için herkesten yardım bekliyoruz" dedi.

Malkara İlçesi'ne bağlı Dedecik Köyü'nde oturan çiftçi emeklisi 5 çocuklu 69 yaşındaki İhsan Yıldırım, 6 yıl önce sol tarafından felç geçirdi. Konuşma ve yürüme yeteneğini kaybeden babası için akülü tekerlikli sandalye almak isteyen, ancak maddi durumu iyi olmayan Fatma Yıldırım, bazı fabrikaların plastik kapaklara karşı tekerlekli sandalye verdiğini duyunca yakınlarını seferber ederek 3 ayda 7 bin plastik kapak topladı.

Plastik fabrikalarının 10 bin plastik kapak karşılığında akülü tekerlekli sandalye verdiği için yardıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Babam 6 yıldan bu yana konuşamıyor ve yürüyemiyor. Bu duruma da çok üzülüyorum. Mavi kapak toplama kampanyası kapsamında bazı fabrikalar tekerlekli sandalye hediye ediyorlarmış. Bizim bir komşumuz babasına aldı. Biz de bu kampanyayı duyar duymaz hemen harekete geçtik. Her yere haber saldık. Yaklaşık 3 aydan bu yana 7 bin adet mavi kapak topladık. Akülü tekerlekli sandalye alabilmemiz için daha 3 bin adet kapağa ihtiyacımızın olduğunu söylediler. Kısa sürede 3 bin adet kapak daha toplayamazsak emeğimiz boşa gidecek. Babamın felç olduğu günden bugüne kadar yanından ayrılmadım. Elimle yediriyor besliyorum. Kendisi yürüyemiyor, en azından akülü sandalye ile dışarı çıkabilsin diye kapak topluyoruz. Tüm vücut fonksiyon kaybı olarak yüzde 96 oranında rapor verdiler. Herkesten kapak toplaması için yardım bekliyorum."