info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Feribotta Yangın Paniği (Videolu)

Tekirdağ da Güzel Saraylar isimli araba feribotunun jeneratör dairesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Tekirdağ’dan Saraylar Adası’na yolcu ve araç taşıyan feribotun motor dairesinde yangın çıktı.
 
Edinilen bilgiye göre Tekirdağ merkeze bağlı Barbaros Beldesi Limanı’ndan saat 22.00 sıralarında içindeki yanan feribotta  35 yolcu, 8 mürettebat, 13 kamyon ve 7 otomobille Balıkesir’in Saraylar Adası’na gitmek için yola çıkan feribotun motor dairesinde 5 mil açıkta belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangına ilk olarak gemi personeli müdahale etti. Feribot kaptanın acil durum bildirmesi üzerine kıyı emniyetine ait söndürme botları geminin bulunduğu yere hareket etti. Deniz polisi ve römorlarlar olası bir tahliye için yangının olduğu bölgeye sevk edildi. Feribottaki yangın kısa sürede personel tarafından söndürüldü.
 
YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ
 
Feribot römorkörlerle Türkiye Denizcilik İşletmeleri Tekirdağ Limanı’na çekildi. Olayı haber alan feribottaki yolcuların yakınları limana akın etti. Telefonla yakınlarından sık sık bilgi alan vatandaşların meraklı bekleyişi devam etti. Feribottun limana yaklaşmasının ardından limana itfaiye ve ambulans sevk edildi. Yaralının olmadığı gemideki yolcular ve araçlar tahliye edildi.
 
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, yangın hakkında bilgi almak için limana geldi. Yangının motor dairesinde çıktığını belirten Köprülü, “Allah’tan ölen ve yaralanan vatandaşlarımız olmadı. Yangın kısa sürede söndürülmüş. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” dedi.
 
Videoyu izlemek için tıklayınız.