info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fevzipaşa İlkokulu Yapımına Başlanıyor

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde Fevzipaşa İlkokulu nun yıkım kararı alınarak yıkılan bir bölümünün yerine yapılması planlanan okul için müteahhit firma ile sözleşme imzalandı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında ihalesi yapılan ve sözleşme süresi beklenen Fevzipaşa İlkokulu için sözleşme Makol firması ile imzalandı. 1 Milyon 651 bin 450 liraya mal olacak olan okul 21 derslikten oluşacak. Müteahhit firmaya ise 1 Temmuz'a kadar yer teslimi yapılacak. 450 iş günü süresince bitirilmesi öngörülen okul ile ilgili konuşan İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün,"Yıkım kararı alınan ve girişimlerimizle yıkılan okulun yerine yine girişimlerimizle yeni bir okul yapılması için çok uğraştık. Sonuç olarak imzalar atıldı. 450 iş günü için planlanan teslim süresini ek ödeneklerle daha kısa bir süreye indirmek istiyoruz."dedi.
 
Fevzipaşa İlkokulu'nun Çerkezköy için kanayan bir yara olduğunu ifade eden Gürcün," Biz 2009 seçimlerinde bu konunun konuşulduğunu ve büyük bir sorun olduğunu her yerde belirttik. Bölgeye bu okulu kazandırma sözü verdik. Okul müdürümüz ve valimizin de desteğiyle belediye meclis üyelerimizle okulu Çerkezköy'e kazandırıyoruz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
 
Sonrasında söz alan Sami İkizler ise, "Fevzipaşa İlkokulu, taşımalı eğitimle sorunu halletmeye çalışıyordu. Bu kararın alınması birçok öğrenciyi şüphesiz rahatlatacaktır. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'ya belediye meclis üyelerine bu konudaki çabaları için teşekkür ediyorum" dedi.
 
Son olarak okulun hayırlı olmasını dileyen Okul Müdürü Musa Dinç ise, "Okulumuzda toplam 850 öğrenci var okul öncesi öğrencileri çıkardığımızda 10 derslikte 704 öğrenciye eğitim veriyoruz. Sabah ve öğlen dersleriyle bunu sürdürüyoruz. Tüm bu bilgilerle okulun aslında ne kadar gerekli olduğu apaçık ortada" şeklinde konuştu.