info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gazdaş Topraklama İşlemleri İçin Uyardı

GAZDAŞ, doğal gaz tesisatlarının güvenliğine ilişkin yaz döneminde alınması gereken önlemler konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı.

GAZDAŞ çalışanları tarafından dağıtılan broşürlerde; bina tesisatlarının boru ve birleşim noktalarının boyanmasının önemi ve meydana gelebilecek elektrik kaçağı veya statik elektrik oluşumuna karşılık topraklama işleminin yapılması gerektiği yönünde bilgiler yer alıyor.
GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan yaptığı yazılı açıklamada; güvenli doğal gaz kullanımı için GAZDAŞ abonelerini, kışa girerken yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirmek istediklerini söyledi. 
 
TOPRAKLAMA İŞLEMLERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİYORUZ
 
Broşürlerde yer alan bilgilere göre; bina tesisatlarının boru ve birleşim noktalarının boyanması ve meydana gelebilecek elektrik kaçağı veya statik elektrik oluşumuna karşılık topraklama işlemlerinin yapılması gerekiyor. GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, “GAZDAŞ olarak hazırladığımız broşürlerle, vatandaşlarımızı güvenli doğal gaz kullanımı için kış gelmeden almaları gereken tedbirler konusunda uyarmak istedik. GAZDAŞ çalışanlarının dağıttığı broşürlerde yer alan bilgilerle, bina tesisatlarının standartlara uygun olarak boyanmasına ve topraklama işlemlerinin önemine dikkat çekiyoruz” dedi.
 
BİRLEŞİM NOKTALARINDA PASLANMA GÖRÜLEBİLİYOR
 
Vatandaşların kışa girmeden boyama ve topraklama işlemlerini tamamlamaları gerektiğinin altını çizen Tamer Akaslan, “Vatandaşlarımız, istedikleri zaman GAZDAŞ’ı arayarak topraklama ve boyama işlemi için yetkili firmalar hakkında bilgi alabilir. Boyama ve topraklama işlemi yapılmayan binalar tespit edilerek, doğal gaz kullanımında güvenlik riski oluşmaması için gaz bağlantıları kesilecektir” dedi. 
 
Elektrik kaçağı ve statik elektrik oluşumunu engellemek amacıyla doğal gaz tesisatlarına, yerleştirilen topraklama çubuklarının vatandaşların emniyetini sağladığını söyleyen Akaslan, “Topraklama çubuğu, binada oluşabilecek elektrik akımını toprağa aktarıyor. Topraklama yapılmayan tesisatlarda oluşabilecek kıvılcım ya da elektrik akımı, yangın riski oluşturarak can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor. Vatandaşların, GAZDAŞ’ın kontrolünden sonra topraklama çubuğu bağlantılarının üzerini vakit kaybetmeden betonla kapatmaları ve topraklama çubuklarının çalınması ya da yok olması konusunda dikkatli ve duyarlı davranmaları gerekiyor” açıklamalarında bulundu.