info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gerçeğinden ayırt edilemiyor

Tekirdağ ın Hayrabolu ilçesinde açılan mis sabunculuğu kursunda kadınların yaptığı ve gerçeğinden ayırt edilemeyen meyve sabunlar ilgi çekiyor.

Cumhuriyet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çakıcı, mis sabunculuğu kursunun Cumhuriyet Mesleki Eğitim Merkezi ve İŞKUR iş birliğiyle açıldığını belirtti.

Çakıcı, mis sabunculuğu kursuna kadınların büyük ilgi gösterdiğini, kursta yapılan meyve şeklinde sabunların gerçeğinden ayırt edilemediğini ifade ederek, şunları söyledi; "Mesleki eğitime yönelik olarak açılan mis sabunculuğu kursu beklentilerin üzerinde ilgi gördü. Burada kadınların yaptıkları sabunlar çok beğeniliyor. Daha kursumuzun süresi bitmeden kursiyerlerimiz sipariş almaya başladılar."

Kurs öğretmeni Fatma Akhuy da mis sabunculuğunun Hayrabolu da yapılacak özel çalışmalarla kalıcı olabileceğini, özellikle yöreye has ayçiçeği şeklindeki mis sabunlarının hediyelik olarak götürebileceğini ifade etti.

Kursta sabundan yapılan meyvelerin ve çiçeklerin gerçeklerine çok benzediğini anlatan Akhuy; "Bazıları bu sabunları gerçek zannedip yemek istiyor." dedi.

Kursa katılan Gülay Karahasanlar ise boş zamanlarını mis sabunculuğunu öğrenerek geçirdiğini, meslek sahibi olacağı için mutlu olduğunu belirtti. Kurstan sonra yapacağı ürünleri satarak ailesinin bütçesine katkı sağlayacağını ifade eden Karahasanlar; "Türk toplumunun en büyük hassasiyetlerinden biri hediyeleşmek. Burada yapacağım mis sabunlarını yakınlarıma da hediye edeceğim." diye konuştu.

20 kişinin katıldığı mis sabunculuğu kursunun 105 saat verileceği belirtildi. -AA-