info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Günay Sürücü Kursundan Elektrikli Bisiklet Sahiplerine Uyarı

Ehliyet Gereklidir, Ceza Yemeyin

Son günlerde Muratlı’da trafikte denetimlerin artmasıyla birlikte, trafikte gerek sürücüler gerek yayalar açısından tehlike oluşturan, kullanımı ve trafiğe çıkış kriterlerine uymayan moped ve motosikletlere sıkı denetim uygulanarak kaza ve can kayıplarının önlenmesi için gerekli denetimler arttırılmış ve çok sayıda trafiğe çıkma şartlarına uymayan moped ve motosikletlere rastlanmıştır.

Özellikle eve servis hizmeti yapan işletmelerin dağıtıcılarının kullandığı moped, motosiklet ve elektrikli bisikletlerle YAYA KALDIRIMLARINI DA İŞGAL EDEREK YAYALARIN CAN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATACAK ŞEKİLDE HAREKET ETMELERİ, Muratlı halkının da şikâyetlerine de konu oluyordu. Bu konuda hassas davranan emniyet güçleri, büyük ölçüde bu tür hatalı trafik ihlallerinin önüne geçmişti. Bununla birlikte bazı elektrikli bisikletlerin de yasayla (M) SINIFI ehliyete tabi olduğu gündeme geldi.

Bu konuda bir açıklama yapan Muratlı’nın tek sürücü kursu olan Günay sürücü kursu eğitmenleri, bu konuda karayolları trafik kanunları gereği ceza yememeleri için vatandaşları uyardı. Bu konuda Muratlı’da moped, motosiklet ve elektrikli bisiklet kullananlara gerekli bilgi ve desteği vereceklerini söyleyen sürücü kursu eğitmenleri; İçişleri Bakanlığı genelgesine göre azami gücü0.25 kw. ve daha elektrikli bisikletlerin tescil ve ehliyete tabidir. Bu tip araçları kullanan sürücülerin, (M) sınıfı ehliyete sahip olması gerekir.0249 kw. (249 watt) olan elektrikli bisiklet, scooter, motorsiklet, E-Bike ve motor gücü daha az olan araçlar ehliyetsiz ve plakasız kullanabilir.

En fazla 0.25 kw. Azami güce sahip, hızın saatte 25 kilometreye ulaştıktan sonra gücü kesilen elektrikli bisikletler ehliyet ve tecil gerektirmez. Pedal çevirmeye ara verilince gücü kesilen araçlar tescile tabi olmadan kullanılabilir.45 km.hıza ulaşabilen tüm araçların ehliyet ve plaka alması zorunludur.

Bilgisini sürücü kursu müdürlüğünde Muratlı halkına anlatmaktadırlar.

Kaynak : Murat Ürtekin