info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gürcün Herkes Taşın Altına Elini Koyacak

2014 yerel seçimleri kapsamında çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı M. Zeki Gürcün, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne yeni atanan Mehmet Polat Bedir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

2014 yerel seçimleri kapsamında çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı M. Zeki Gürcün, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne yeni atanan Mehmet Polat Bedir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 
 
Bedir’e yeni görevinde başarılar dileyen CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Gürcün, kendisinin eğitim ile iç içe olduğunu ifade etti. Eşinin emekli İngilizce öğretmeni olduğunu söyleyen Gürcün, “Ben de beş yıl Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nda dernek başkanlığı görevinde bulundum. İl Genel Meclisi’nde yapılan çalışmalarda milli eğitim komisyonuna girdim ve başkanlığını yaptım. İlçemizin ihtiyacı olduğu için bu komisyonda yer almayı istedim” dedi.
 
Göreve gelmesi halinde öncelikli işlerinin eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler olacağını söyleyen Zeki Gürcün, “Halk Eğitimi Merkezi’nin mekan ve etkinlik açısından eksiklikler yaşadığını düşünüyorum. Ben bir Halk Eğitimi Merkezi gönüllüsüyüm. 2 yıl bağlama kursuna geldim ve Türk Halk Müziği korosunda görev aldım. Maalesef Halk Eğitimi Merkezimiz, Tekirdağ’ın ilçeleri arasında en yetersiz, mekan olarak küçük ve kötü durumda olan tek yerdir. Göreve geldiğimiz zaman modern çağdaş bir Halk Eğitimi Merkezi yapacağız” dedi. 
 
" GENİŞ FİZİKİ MEKANDA DAHA VERİMLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞILIR"
Eksikliklerin farkında olduklarını kaydeden Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Polat Bedir, “Geçtiğimiz günlerde Kaymakamımız Metin Kubilay merkezimize ziyarette bulundu. Bu konuyu kendisiyle bizzat görüştük. Buranın fiziksel yapısı yeterli değil. Okullarla iş birliği halinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kendimize ait olan ve derslik sayısının fazla olduğu geniş fiziki mekanda daha verimli bir şekilde çalışılır” dedi. 
Konuyla ilgili Kaymakam Metin Kubilay’a sunum hazırladıklarını dile getiren Bedir, “Önümüzdeki dönemde bununla ilgili çalışma yapılabilir. Halk eğitimi çok önemlidir. İnsanlar çalışma hayatından arda kalan zamanını ve boş zamanlarını, bizim merkezlerimizde geçirmek istiyorlar. Halk eğitimin imkanları ve fiziksel kapasiteleri ne kadar geniş olursa halkın da bundan faydalanma oranı o kadar fazla olur” diye konuştu. 
 
"ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR"
Maddi durumu iyi olan vatandaşlara çağrıda bulunan CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Gürcün, “Biz devlet olarak her yıl ortalama 2 okul yaptık. Görev süremiz olan 4.5 yıl içinde eğitime ayrılan bütçenin yüzde 40’ını Çerkezköy’e aktardık. Diğer 8 ilçeye yüzde 60’ı paylaştırdık. Ama bu sorunu çözemedik. Devletin imkan ve olanakları ile bu sorunu çözmemiz kısa vadede zor görünüyor. O nedenle imkanı olan tüm vatandaşlarımıza ve fabrikalara çağrıda bulunmak istiyorum. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onları iyi yetiştirmek için okul yapma konusunda ellerini taşın altına koymalarını istiyorum. Hem hayır işlemiş olacaklar hem ailelerin isimlerini yaşatmış olacaklar hem de Çerkezköy’e güzel bir şekilde hizmet etmiş olacaklar. Kendilerinden destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.