info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Haberimize Teşekkür ve Destek Yağıyor

Muratlı’da kimyasal atıkların,Muratlı-B.Karıştıran güzergahındaki yol kenarındaki kanala ve dereye aktığını haber yapmıştık.

Daha haber kitlelere yayılmadan, Ak Parti il başkanlığı basın ve halkla ilişkiler başkanı Mithat Seda, Ak Parti il başkanı Cüneyt Yüksel, Muratlı Kaymakamı Altan Demirayak, Muratlı OSB müdürü Fatih Özgen, Muratlı OSB yönetiminden İsa Gökçe, vatandaşlar, siyasetçiler ve daha bir çok yerden duyarlılığımız için teşekkür ve desteklerini bildirdiler.

Yapılan incelemede,Tekirdağ’da kurulan OSB’LERİN en hızlı ve düzenli çalışanının Muratlı OSB olduğu,üç fabrikanın daha şimdiden bu OSB arıtma tesisine bağlandığı,yakın zamanda tüm irili ufaklı işletmenin dereye atık salmasının önleneceği haber merkezimize iletilmiştir.

Yakın zamanda da Muratlı’da gerek koku gerek kimyasal atık anlamında Muratlı kaynaklı bir sorun yaşanmayacağı bildirilirken; ÖZELLİKLE ÇORLU, VAKIFLAR VE MİSİNLİ’DE BULUNAN DERİ FABRİKASI VE BOYAHANE AĞIRLIKLI FİRMALARIN MURATLI DERESİNE AKAN KİMYASAL ATIKLARIN, O BÖLGEDE BULUNAN OSB ARITMA MÜDÜRLERİNCE SIKI TAKİBİ, YAPTIRIM VE CEZAİ İŞLEM SONUCU MURATLI’YA AKITILMASININ ÖNLENMESİ BEKLENİYOR.

VATANDAŞ SORUYOR;

BİZİM ARITMA VE OSB YÖNETİMİ ÇALIŞSA NE OLUR?

SİZ ÇORLU,ERGENE VE MİSİNLİ’DEN GELEN ATIKLARI ÖNLEMEZSENİZ, MURATLI OSB ARITMA TESİSİNİN NE FAYDASI VAR?

Kaynak : Murat Ürtekin