info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Halkın Ekmeği 75 Kuruş Diğerleri 1,25 Kuruş

Tekirdağ - Süleymanpaşa Peştemalcı caddesindeki bir mahalle bakkalındaki ekmek fiyatlarını gören vatandaşlar şaşkınlık yaşıyorlar.

Tekirdağ’da her gün yeni bir zamla uyanan vatandaşlar, bu mahalle bakkalındaki ekmek fiyatlarını görünce hem memnun oluyor hem de ekmek satışı yapanlara tepki duyuyorlar.

Bu konu hakkında görüşlerini dile getiren mahalle sakinleri, “Demek ki kriz bahane vatandaşı enayi yerine koyup soymak şahaneymiş. Her gün yeni bir zamla uyandığımız günlerde, bu ekmek fiyatlarını görünce gerek yerel yönetim gerekse kamu kurumlarına tepki duymamak mümkün mü? Eğer halkın ekmeği Halk Ekmek 75 kuruşa ekmek satıp para kazanabiliyorsa, neden fırın ve marketler 1.25 kuruştan satıyorlar. Her yerde simit 1.50 kuruş, burada iki simit büyüklüğündeki simit ise 2 lira. Yani bir simit bir liraya gelmiş oluyor. O ZAMAN BİZ HALKIZ VE HER YERDE HALKIN EKMEĞİNİN BÖYLE 75 KURUŞTAN SATILMASINI İSTİYORUZ.EĞER BU FİYATA KURTARIYORSA, NEDEN BU PARAYA SATILMIYOR? BU KADAR EKMEK SATIŞINDAN KİMLER ZENGİN EDİLİYOR? YAZIK DEĞİL Mİ VATANDAŞA? ” diye tepki gösteriyorlar.

Kaynak : Murat Ürtekin