info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hasankeyf Havadan Görüntülendi

Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkan Yardımcısı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, 2014 yılı içerisinde Ilısu Barajı’nın suları altında kalacak olan Hasankeyf’i havadan görüntüledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde havadan paramotorla uçuşlar yapan Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkan Yardımcısı, paraşüt sporcusu, işadamı Arslan Hamza Algül, 2014 yılında Ilısu Barajı’nın suları altında kalacak olan Hasankeyf’in üzerinde uçuş gerçekleştirdi. Üyeler, ressam ve heykeltıraş Doğan Erdem, öğretmen Beşir Bahçıvan, avukat Zeynel Şen ile birlikte havalanan Algül, Batman’ın iki yakasını Dicle Nehri’nin ayırdığı tarihi Hasankeyf ilçesini havadan görüntüledi.
 
Algül, GAP kapsamındaki Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin tamamlanmasıyla 2014 yılı içerisinde sular altında kalacak olan Hasankeyf Antik Kenti’nin fotoğraf ve görüntülerini çekti. Algül, Hasankeyf Kalesi’ni, mağaraları, tarihi köprünün ayaklarını, Hasankeyf Türbesi’ni ve Büyük Saray’ı havadan kamerası ile kaydetti. 2 saat havada kalan Algül, daha sonra ilçede Dicle Nehri’nin kıyısına iniş yaptı.
Hasankeyf’in güzelliklerini gözler önüne sermek için havadan çekim yaptığını ifade eden Algül, “Kısa bir süre sonra sular altına kalacak olan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hasankeyf’i havadan görüntülemek istedim. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki uçuşlarım kapsamında Hasankeyf’i de havadan görüntüledim. 2 saat havadan çekimler yaptım. Hasankeyf havadan daha güzel görünüyor” dedi.