info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu da Arıcılık İle İlgili Konferans

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Uluslararası Hayrabolu 23.’ncü Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarında, Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan arı yetiştiricilerine yönelik konferans Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu verdiği konferansta, arıcıların yapacakları çalışmalar hakkında etraflıca bilgi vererek şunları kaydetti,”Arıcılar artık bilgi çağında, kulaktan dolma bilgilere itibar etmemeli, tüm dünyada olduğu gibi modern ekipmana geçmelidirler. Sandıkların yakın konması, kötü anaç arı, yanlış bakım ve besleme, soğuk hava, hava değişiklikleri, genç arıların kaynak bulamamaları arıların ölümüne neden olmaktadır. Arıcılarımız mutlaka arıların bakımlarından, taşınmasına kadar her konuda bilgilerini yenilemeleri gerekmekte.“
 
Doğaroğlu, konferansında bu yıl belirli bir konu üzerinde odaklanmadan üreticilerden gelen soru ve sorunlar üzerinde tartışmalar içeren bir sunum gerçekleştirerek, güncel sorunlara çözüm önerilerinde bulundu.
 
Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu başkanı Şakir Ada’da konuşmasında arıcının en büyük sermayesinin bilgi olduğunu belirterek, kalkınmanın temelinin eğitimden geçtiğini, bu tür eğitimlere birlik olarak Hayrabolu’da üçüncü konferanslarını düzenlediklerini kaydetti.
Konferansa ilçe ve çevre il ve ilçelerden gelen arıcılar katıldı.
 
Belediye Başkanı Hasan İrtem, Prof. Dr. Doğaroğlu’na plaket verdi.