info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu da Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Belediye Başkanlığınca düzenlenen doğalgaz bilgilendirme toplantısı Belediye Meclis salonunda yapıldı.

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Belediye Başkanlığınca düzenlenen doğalgaz bilgilendirme toplantısı Belediye Meclis salonunda yapıldı. 
Belediye Başkanı Hasan İrtem toplantıda yaptığı konuşmada, 28 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazetenin 28631 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararıyla nüfusu 10 000’in üzerindeki ilçelere doğalgaz getirilmesiyle ilgili tarihi bir fırsat verildiğini belirterek,“Bakanlar Kurulu Kararı incelendiğinde nüfusu 10 binin üzerinde bulunan ilçe merkezlerindeki toplam elektrik abonelerinin % 60’ının kabulü ile ilçemize doğalgazın getirilmesi artık mümkün. Bakanlar Kurulu kararında doğalgaz almak isteyen elektrik abonelerinin doğalgaz abone bağlantı bedeli olan 2013 yılı tarifesine göre 335 TL’yi yatırmaları 8 bin 800 olan merkez abone sayısının %60’ı olan 5 bin 280 sayısına ulaşmasıyla Hayrabolu olarak doğalgazda tarihi fırsatı yakalamış olacağız. “dedi.
Kaymakam Tamer Orhan’da konuşmasında, Bakanlar kurulu kararıyla nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçeler gibi Hayrabolu’nun da doğalgazın ilçeye getirilmesi için büyük bir şansı yakaladığını ifade ederek,” Bu kararla tarihi bir fırsat yakalandı. Elektrik abonesi olan vatandaşlarımız Hayrabolu Ziraat Bankasında açılan İlçe Özel İdaresi doğalgaz hesabı olan TR 14 0001 0001 0008 3384 5550 03 nolu hesaba abone bedeli olan 2013 yılı rayici 335 TL’yi yatırmaları gerekiyor. Hayrabolu’daki elektrik abonelerimizin % 60 ı olan 5 bin 280 sayısına ulaşabilirsek BOTAŞ ilçemize doğalgaz boru hatlarını döşeyecek. İlçemiz doğalgaza kavuşacak. Vatandaşlarımızın desteğiyle ilçemize doğalgaz gelecek. Bu işin şakası yok. 28 Ekim 2013 tarihine kadar doğalgaz hesabımızda belirtilen abone oranını yakalarsak ilçemiz temiz enerji, kolay enerjiye kavuşacak.”Dedi.
Belediye Başkanı İrtem, doğalgazın artık dünyada en temiz enerji olduğunu, vatandaşların desteği ile ilçeye doğalgaz gelmesinin hayal olmadığını belirtildiği gibi 28 Ekim tarihine kadar yatırılacak doğalgaz abone bedellerinin istenilen sayıya ulaşmasıyla Hayrabolu’ya doğalgaz gelebileceğini belirtti.
Yapılan bilgilendirme toplantısında doğalgaz abone sayısında istenilen sayıya ulaşılmadığı takdirde yatırılan bedellerin iade tarihindeki yasal faizleriyle birlikte vatandaşlara geri verileceği kaydedildi.
Doğalgaz hesabına abonelik bedelini yatıran vatandaş ve kurumların isimlerinin Belediye web sayfasından hergün günlük olarak ilan edileceği bildirildi.
Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.