info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı.

Hayrabolu Kent Konseyi genel kurul toplantısı, belediye meclis salonunda dün yapıldı.

Hayrabolu Kent Konseyi genel kurul toplantısı,belediye meclis salonunda dün yapıldı.

Genel Kurul a katılımın az olduğu toplantıda,açılış konuşmasını Belediye Başkanı ve aynı zamanda kent konseyi başkanı da olan Hasan İrtem yaptı.

Belediye Başkanı Hasan İrtem,"Başka hiçbir yerde belediye başkanları aynı zamanda kent konseyi başkanlığı yapmıyor.Kent konseyi bir tavsiye kurumu, biz belediye olarak zaten görevimizi yapmaya çalışıyoruz.Kent konseyi başkanı değişmeli,yeni fikirler üretmeli,burada fikir jimnastikleri yapılarak yeni fikirler bulunmalı.Ben yine sizinle olacağım.Ben öz eleştiri olarak bu zamanda konsey olarak kendimizi başarılı görmüyorum."diyerek,katılımcılara söz hakkı verdi.

Genel Kurul da söz alan konuşmacılar,bu dönemde başlanan beş proje hakkında,Hayrabolu hakkında çeşitli konularda görüşlerini dile getirdiler.Kent Konseyi çalışma yönergesi oy birliği ile onaylandı.

Namık Kemal Üniversitesi Hayrabolu Meslek Yüksek Okulu Müdiresi Yard.Doç.Dr.Rüya Yılmaz,Eylül ayına doğru ?Hayrabolu nun Değerleri" sempozyumuna hazırlandıklarını ifade etti.Hayrabolu luların zorunlu olmadıkça hiçbir konuya ilgi göstermediklerini,duyarsız kaldıklarını ve ekonomik nedenlerin ağır bastığını,ancak bu konunun sadece Hayrabolu nun değil Türk milletinin bir yapısı olduğu ortak kanaat olarak ortaya çıktığını,Ancak Hayrabolu nun gittikçe azalan nüfusu çeşitli boyutları ile gündeme getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kent Konseyi genel kurulu önümüzdeki dönem için başkanlık seçimine geçildi.Tek ortak aday olan Mehmet Kaptan oy birliği ile Kent Konseyi Başkanlığına getirildi.

Proje sunumları ve görüşlerin ardından söz alan Belediye Başkanı Hasan İrtem,"Benim bir daha beş yıl gibi bir düşüncem yok. 50 in nüfusa 50 yıl yetecek ölçekli projelere başladık.Yeni bulduğumuz su kuyuları sayesinde büyük tasarruf sağlanacak.Bilgisayar sistemli şebeke tamamlandığında mutfaklarımızda musluklardan su içeceğiz.Elektriklerin yeraltına alınması projelerimiz tamam.İller Bankası yetkilileri geliyor.Ayrıca Kanalizasyon,Toki den başlayarak mezarlığın ardından Çıkırıkçı yolunun altına çıkarılacak.Eski İtfaiye alanı olan bölge yeniden içinden su da geçirilerek yeni yaşam ortamları oluşturulacak.Göletin etrafına yap işlet devret modeli tesisler düşünüyoruz.Roman Toki için araştırmalarımız sürüyor.Artık kontörlü su sayacı sistemine geçiyoruz.Su tahsilatlarını yapamıyoruz." dedi.