info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayvan Haklarına Önem Veriyoruz

Malkara Belediyesi’nden Açıklama, Hayvan Haklarına Önem Veriyoruz

Malkara Belediyesi Veterinerlik Birimi,kamuoyunda çıkan hayvan ihlali konusunda bir açıklama yaptı. Açıklamada şu konular dile getirildi; 
“Biliyorsunuz ki uzun bir süredir görsel ve yazılı medyada T.C. Malkara Belediyesi‘ne yönelik hayvan hakları ile ilgili olumsuz haberler çıkmakta ve tek taraflı bilgi aktarımı yapıldığı için kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir.
T.C. Malkara Belediyesi yönetimi olarak; hak temelli ve sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçemizdeki sorunların kalıcı çözümlerle iyileştirilmesi, modern çağın ihtiyaçlarına cevap verecek vizyonumuz ile herkese eşit mesafede adil, ilerici, kalıcı ve şeffaf hizmet anlayışına sahibiz.
 
Malkara ilçesinde sokak hayvanlarının korunması, tedavisi ve rehabilitasyonuna yönelik sorunlarımızın olduğunun farkındayız. Yönetim olarak, öncelikli çözülmesi gereken konuların başında yer alan sokak hayvanlarının korunması konusuna yönelik gerekli adımlar ve girişimler başlatılmış, Belediyemiz bünyesinde yer alan Veterinerlik Birimi tarafından gerek şikâyetler, gerek hasta hayvanların tedavi talepleri geri çevrilmeden kısa süreli çözümler geliştirilmektedir. Uzun vadede ise huzurlu bir ilçe için barınak yapımına başlamak amacıyla gerekli Bakanlıklara başvurularımız yapılmış, yatırım talebimizde gerekliliği ve aciliyeti belirtilerek, önemli bir proje olarak çalışmaları başlatılmıştır. İlçemizi ilgilendiren her konuda olduğu gibi hayvanların korunması ve rehabilitasyonu konusunda da kısa, orta ve uzun vadede tespit edilen çözümler, Belediye yönetimi tarafından tek taraflı değil, düzenli aralıklarla gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları toplantıları ve farklı il ve ilçelerdeki başarılı örneklerin değerlendirilmesi ile tüm vatandaşlarımızın katılımı odaklı kalıcı çözümler geliştirilmesi en önemli prensibimiz olmuştur ve olacaktır. 
İlçemizi ilgilendiren tüm konuların çözümünde ve toplumsal gelişim için ancak sivil toplum katılımı ve işbirliğinde ortak fikir ile gerçekleştirileceğinin farkında ve bilincine sahibiz.
Ancak bir gerçek vardır ki; Belediye olarak kurumsal yapımız gereği, belirlenen çözüm yollarının gerçekleşmesi bürokratik süreçler ve zorunlu izinler nedeni ile zaman almakta, maalesef kurumsal olarak bu sistemi takip etmekle sorumluyuz.
Gerek insan gerek hayvan sağlığı ve hakları için büyük hassasiyet gösteren Belediyemiz bu süreçte tüm alternatif çözüm önerilerine ve tüm vatandaşlarımızın fikirlerini saygı ile kabul etmekte, gerekli fizibilite çalışmaları ve kanuni sorumluluklar doğrultusunda hareket etmek zorundadır. Tam kapsamlı ve donanımlı Hayvan Barınağımızın inşaatı ve aktif kullanım sürecine kadar ise orta vadede Geçici Hayvan Barınağı projesi için gerekli başvurular yapılarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü-Tekirdağ Şube Müdürlüğü’nün 20.05.2015 tarih ve 110125 sayılı yazıları ile onay alınmış ve çalışmaları başlatılmıştır. 
Çözüm önerilerinden biri ise hayvanların korunması için Mobil Kısırlaştırma Araçları ile sokak hayvanlarımızın ayakta tedavi edilmesi yöntemi olmuştur. Veterinerlik Birimi olarak Veterinerler Birliği, hayvan hakları dernekleri, vakıfları, uygulamayı yürüten il ve ilçe belediyeleri ile gerekli bilgi alışverişleri yapılmış, sokak hayvanlarının mobil tedavi yöntemi ile kısırlaştırılması ve gerekli durumlarda ameliyat edilmesinin ve hemen sonrasında tekrar sokağa bırakılmasının tedavi gören hayvanların dışsal ve çevresel etkenlere direk maruz kalmasının tedavi sürecini olumsuz etkileme riskinin yüksek olmasını ortaya çıkarmıştır. 
 
Ancak, 19.06.2015 tarihinde Hayvan Hakları Birleşim Hareketi üyeleri olduklarını iddia eden, ancak sivil toplum teşekkülü oldukları tespit edilemeyen, İçişleri Bakanlığı tarafından verilen bir künye numarası olmayan, tüzel kişiliği olmamasına rağmen örgütlenme gerçekleştirdiği anlaşılan misafirlerimiz Belediye Meclis Toplantısına zorla girmeye çalışarak, kurumumuzun işleyişinde ciddi aksaklıklara sebep olmuştur. Meclis Toplantısı olduğu belirtilmesine rağmen Belediye Başkanımız ile hemen görüşmek istediklerini kötü bir üslup ve hareket ile gerginlik yaratılmaya çalışılmıştır. Belediye Başkan Yardımcımız ve Veterinerlik Birimi olarak görüşmek istenildiği belirtilerek çözüm önerilerinin dinlenmek istenmesine rağmen tahrik edici bir üslupla huzur bozmaya çalışılmış, ancak üst yönetimimiz ve personelimizin hassasiyetli yaklaşımı ile misafirperverlik çerçevesinde meclis toplantısı sonrası Belediye Başkanımız Ulaş YURDAKUL ile görüşmeleri sağlanmıştır.  
 
Belediye olarak tüm çözüm önerilerinin bu kadar hassasiyetle değerlendirilirken, birkaç hayvan sever olduğunu iddia eden kişinin Mobil Kısırlaştırma Aracı yönteminin kullanılarak, kendi önerdikleri bir mobil kısırlaştırma aracının kullanılmasını diretmeleri akıllarda başka soru işaretlerinin oluşmasına sebep olmaktadır.  
T.C. Malkara Belediyesi olarak sokak hayvanlarının korunması konusunda tüm gerçek hayvan sever vatandaşlarımıza ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine kapımız her zaman açık olacak ve tüm önerileri hassasiyetle değerlendirdiğimizi kamuoyuna duyururuz. 
 
Tüm vatandaşlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza hassasiyeti için teşekkür ederiz.”Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin