info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

HÜSEYİN BAYOL TBB Derneğinden ANNELER GÜNÜ Mesajı

HÜSEYİN BAYOL TBB Derneği nden Anneler Günü Mesajı nı yayınladı.

HÜSEYİN BAYOL TBB Derneği

Anneler Günü; Mayıs ayının ikinci Pazar günü her yıl kutlanmaktadır, İlk defa 1908 yılında kutlanmaya başlayan, Evrensel bir gün olan Anneler Günü ülkemizde 1955 yılından beri kutlanmaktadır. Fedakârlıklarıyla ön plana çıkan bir anne Türk Kadınlar Birliği tarafından yılın annesi seçilir.

1600′lü Yıllarda İngilizlerin “Mothering Sunday” (Anneler Pazarı) kutlamaları vardı. Bugünde izinli sayılıp günlerini evlerinde annelerinin yanında geçirirlerdi. Anneler Gününü ilk kutlama resmi önerisi, 1872 yılında Julia Ward Hove tarafından barışa adanan bir gün olarak tasarlandı, Philadelphia’da yaşayan ve asıl mesleği öğretmenlik olan Anna Jarvis 9 Mayıs 1905′de annesini kaybetti. “Ona hayatta iken gerekli ilgiyi gösteremediği”ne inanan Anna ölüm yıldönümü olan 1907 yılı Mayıs ayının ikinci pazarının anneler Günü olarak kutlanması için bir kampanya başlattı. Yaşama küsen Jarvis komşusu ile arkadaş oldu. Yaşlı komşu Jarvis’e “İnsanlar doğar, yaşar, ölür. Bu bir doğa kanunudur.” Der. Bunun üzerine anne sevgisi azalmayan Jarvis, anne sevgisi sıcaklığı ile, onu severek, anmaya başladı ve içinde oluşan duru bir sevgi ile arkadaşlarına “Geçen bir yıl içinde çektiğim acılar bana şunu öğretti “Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur. Yılın bir gününü annelere ayıralım. O günü annelerimizle ilgili anılarla dolduralım. Böylece annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelim,” Dedi, Nihayet Amerika Birleşik Devletleri Kongresinin onayı ve Başkan Wilson’ın İmzası ile 8 mayıs 1914 İkinci Pazar gününü Anneler Günü olarak kutlanmasına karar verilmiş oldu.

Yüreğinde karşılıksız, sonsuz, sınırsız bir sevgi ile evlatlarını, ailesini seven, en güvenli sığınaktır. Anne! Annemizi kelimelerle anlatmak, fedakarlık ve karşılıksız sevgisini ifade etmek çok zordur. Bizim için her şeye katlanan, gösterdiği sabır ve sevgi ile her zaman yanımızda, her şeyden değerli olan annemizi yalnızca özel günlerde değil her zaman mutlu etmeye çalışmalı ve sevgimizi daima göstermeliyiz. Onları el üzerinde tutmalı ve dualarını almalıyız, Çünkü Peygamber Efendimiz “Cennet anaların ayakları altındadır.” “Annesinin gönlünü kıran büyük günah işlemiş olur” demektedir.

Dünyada hiçbir şekilde hakkını ödeyemeyeceğimiz, hatalarımız karşısında bile sevgi dolu, sabırlı ve bağışlamayı bilen annemizin değerini çok iyi bilmeliyiz. Ömrünü evlatlarına adayan, onların hayırlı birer evlat olması için gece gündüz çırpınan annemizdir Kalbi evlat sevgisi ile dolu olan anne çocuklarına yemeyip yedirir, giymeyip giydirir, bizim başımız ağrısa onun ciğeri parçalanır. Biz hasta olduğumuzda, eriyen o olur. Annemizin değerini iyi bilelim ve bizler de kız çocuklarımızı en az annemiz kadar iyi bir anne olacak şekilde yetiştirmeliyiz

Ne var ki bugün kapitalist anlayış bu günü de ranta çevirmiş de olsa, bir güne sığmayacak kadar yüce olan en değerli varlığımızı, annelerimizi her gün arayalım, soralım. Unutmayalım ki, sizi ilk saran annenizin kokusu, gülüşü, bakışı bir başkadır. Bizim onların dualarına çok ihtiyacımız vardır. Annemizi kaybettikten sonra “mekanları cennet olsun” başımız sıkıldığında, “keşke annem  sağ olsaydı ” dediğimiz annemize sürekli dualarımızı göndermeliyiz.

Sevgilerini bizden eksik etmeyen, hayatın sonsuzluğu olan annelerimiz! Her zaman yüreğimizdesiniz, Gününüz kutlu olsun…