info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

I.Çeltik Sempozyumu

Bu gün başlayan ve NKÜ Değirmenaltı Yerleşkesi nde gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) I. Çeltik Sempozyumu, bu gün başlıyor.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) I. Çeltik Sempozyumu bu gün başlıyor. NKÜ Değirmenaltı Yerleşkesi nde gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek olan sempozyumun, Çeltik Yetiştirciliği adlı ilk oturumuna Prof. Dr. Kayıhan Korkut başkanlık edecek.
Saat 10:30 dan 12:00 a kadar sürecek olan I. oturumda; çeltik üreticisinin sorunları, Türkiye de çeltik üretimi ve sorunları, Karadeniz Bölgesi çeltik yetiştiriciliği ve sorunları ve Çeltikte beyaz uç nematodu ile sulama ve sorunları tartışılacak. I. Çeltik Yetiştiriciliği başlıklı ilk oturumda konuşmacı olarak; Dr. Gürsel Şimşek, Prof. Dr. Temel Gençtaylan, Araş. Gör. Alpay Balkan, Mevlüt Şahin, Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, Prof. Dr. Nedim Yüksel, Doç. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Doç Dr. Fatih Konukçu yer alacak.
Prof. Dr. Selçuk Arın başkanlığında gerçekleştirilecek olan Çeltik Islahı ve Tohumluk Üretimi başlıklı II. Oturum verilen öğle yemeği arasının ardından saat 13:30 da başlayacak. Oturum kapsamında; çeltik ıslahsında yeni stratejiler, Türkiye de çeltik tohumluk üretim çalışmaları ve çeltik çeşit geliştirme çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunulacak ve katılımcılara bilgiler verilecek. II. Oturumun konuşmacıları şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Kayıhan Korkut, Prof. Dr. İsmail Başer, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Bilgin, Dr. Nemci Beşer, ve Dr. Halil Sürek.
Çeltik Teknolojisi başlıklı III. Oturum, 14:45-16:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Oturuma konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Selçuk Arın, Turgay Yetiş, prof. Dr. Bilal Kayışoğlu, Yrd. Doç Dr. Ali Musa Özdoğan, Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu, Prof. Dr. Muhammet Arıcı, Yrd. Doç. Dr. Ümit Geçgel ve Yrd. Doç. Dr. Murat Taşan; çeltik üretim yöntemlerinin mekanizasyonu, çeltik işleme teknolojisinde son gelişmeler, çeltikte anız sorunu ve çözümleri, tarımsal havacılık ve çeltikte uygulamaları ile çeltik yan ürünlerinin değerlendirilmesi konularını masaya yatıracak.
Son oturum çeltik ekonomisi, 16:30 dan 19:00 a kadar sürecek ve oturum başkanlığını Prof. Dr. Hakkı İnan yapacak. Konusu pirinç sektörünün sorunları, perakendecilik sektöründe pirincin rolü, pirinçte uygulanan politikalar ve çeltik alım politikaları olan son oturumun konukları; Paketleyiciler Derneği Başkanı Tevfik Dinçer, Ekmel Baydur, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Alım Muhafaza Daire Başkanı Hikmet Özkan.
Sempozyumun ikinci ve son günü, saat 9:00 ile 12:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ne yapılacak ziyarette, yeni ürün çeşitlerinin tanıtımı ve incelemesi yapılacak. Enstitüde yenecek öğle yemeğinin ardından İpsala ya hareket edilecek. Saat 15:00 da İpsala ya bağlı Yeni Karpuzlu beldesinde gerçekleştirilecek Çeltik Hasat Töreninin ardından, saat 16:30 da kortej İpsala Meslek Yüksek Okulu (MYO) önünde toplanacak. Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı nın okunması ile devam edecek tören; festival açılışı ve protokol konuşmaları ile son bulacak. Devlet Su İşleri nde (DSİ) katılımcılara verilen akşam yemeği ile, NKÜ I. Çeltik Sempozyumu sona erecek.