info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İhmal ve Sorumsuzluk Faciaya Neden Oluyordu

B.Karıştıran-Muratlı-Süleymanpaşa arasında,Muratlı`dan tonajlı araçların geçişini önlemek için çevreyolu yapıldı.

Fakat haber merkezi olarak defalarca Tekirdağ Karayolları müdürlüğünün yeterli uyarı levhası koymaması ve Muratlı şehir merkezinden geçen araçların trafik kurallarını ihlalini,kamyoncuların sorumsuzca park ve geçiş yaptığını dile getirmemize rağmen, bu konuda bir çalışma yapılmadı. Sonunda korkulan oldu ama yaşanan kaza ucuz atlatılarak facianın eşiğinden dönülürken, olayın cereyan ettiği Muratlı Tren geçidi ve saat meydanındaki esnaf büyük bir tehlikeyi atlatmanın korkusunu üzerinden atamadı.

Hayvan küspesi yüklü Kırklareli plakalı bir kamyon, (4.80) yükseklik yazmasına rağmen,şehir merkezine hızla giriş yapmış ve tren yolu geçidinin oradaki yükseklik köprüsünü yerinden sökerek sürüklemiş. Bu konuda tepkisini dile getiren vatandaşlar, "o kamyon koca yükseklik belirten köprüyü söktükten sonra bir yere veya birilerine saplanabilirdi.

Ya da hızını alamayarak dükkanlarımıza girebilirdi.Yetkililer bu trafik ihlallerini görmüyor mu? Neden cezai işlem yapmıyor?Kamyon neden emniyet ve zabıta yetkililerince çekilmiyor da yol ortasında tekrar küspe yüklenip trafiği kilitliyor? Devlet demiryollarının tren yolunu sürekli izleyen ayna gibi kamerası var.

Bu insanların hayatını hiçe sayan araç şoförüne kameralara bakıp cezai işlem uygulayacak mı? Muratlı'nın içinden kamyon geçişi ne zaman yasaklanıp geçenlere ceza uygulanacak?" Dediler. Yükseklik kemerini sökecek kadar kuvvetli bir kamyonun yarattığı panik karşısında tepkili olan vatandaşlar,kamyonun olay yerinden çekilmeyip yola saçılan küspeleri toplamasına devam etmesine bir anlam veremediklerini söylerken, "sorumsuzluk ve ihmal ölüme neden olsa,hesabını kim verecekti?" dediler.

Kaynak : Murat Ürtekin