info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İkili Briç Şampiyonası Çorlu da Gerçekleştirildi

Türkiye Briç Federasyonu nun Trakya İkili Şampiyonası 29-30 Haziran 2013 tarihlerinde, Çorlu Belediyesi nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Briç Federasyonu'nun Trakya İkili Şampiyonası 29-30 Haziran 2013 tarihlerinde, Çorlu Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
 
Çorlu Silverside Otel'de gerçekleştirilen turnuvada Türkiye genelinde 186 sporcu katıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya'nın da hazır bulunduğu, Trakya İkili Briç Şampiyonası'nın açılış töreninde bir konuşma yapan Türkiye Briç Federasyonu Bölge sorumlusu Ayhan Akbıyık, "Şampiyona Türkiye'de yapılan en büyük turnuvalardan birisi. Trakya'da ilk kez yapılıyor. Önümüzdeki yıllarda daha büyük katılımlar bekliyoruz. Yıllar içinde Avrupa çapında bir turnuva olabilir," dedi.
 
İki gün boyunca devam eden turnuvanın sonunda dereceye giren oyuncular belirlendi.
 
İlk 3 sıra şöyle oluştu: 
 
1. Güray Sunamak- Sinan Tatlıcıoğlu
 
2. Turan Yavuz - Bora Gönül
 
3. Nadir Çıtak - İsmail Erdem
 
Turnuvada 18-19 Mayıs 2013 tarihlerinde Keşan'da 20 kulübün katıldığı Trakya Kulüpler Şampiyonası'nın da ödül töreni gerçekleştirildi. Türkiye genelinden pek çok milli oyuncuların katıldığı turnuva, Türkiye'nin en ileri düzeyde briç oynanan turnuvalarından biri olmuştu. Sıralamaya giren takımlar Ağustos 2013'te Bursa'da yapılacak Türkiye finallerinde mücadele etmeye hak kazandılar.
 
Türkiye Briç Turnuvası'nda Bölgemizi Temsil Etmeye Hak Kazanan Takımlar: 
 
1.) Kaptanlığını Çorlu Beleldiye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya'nın yaptığı Mahmut Mancı, Bora Er, Turan Yavuz, Erdal Olcay Ercan, Kudret Metin, Ender Zaimoğlu, Nazlı Yiğit'ten oluşan Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü oldu.
 
2.) Kaptanlığını Ahmet Ulugöl'ün yaptığı, Uğur Kaymak, Mert Özcan, Berk Alter, Turgut Yoleri'nden oluşan Edirne Gençlikspor elde etti.
 
3.) Çorlu Körfez Briç Kulübü, Danyal Altay'ın kaptanlığında Cahit Uysa, Kemal Erer, Mehmet Kırmızıkan, Sinan Şahan, Süleyman Kucur, Fatih Lale, Murat Tamer Yoğurtçu'dan oluşan takım üçüncü oldu.
 
Dereceye giren kulüplerin kupa ve madalyalarını, Türkiye Briç Federasyonu Bölge sorumlusu Ayhan Akbıyık takdim etti. Trakya Kulüpler Şampiyonası'nda birinci olan Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Briç Takımının kaptanı Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya yaptığı konuşmada, "Briç turnuvalarına ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye'nin her yerinden gelen sporcuların katılımıyla üst düzey turnuvalar gerçekleştiriliyor. Her geçen yıl ilgi ve katılımın arttığını görüyoruz. Bu turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum. Ayrıca organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim," dedi.