info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İkisi de unutmuş

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, seçim yasaklarına aykırı davrandıkları gerekçesiyle; Ahmet Aygün, Ahmet Okutan ve Abdurrahman Şahin hakkında açılan dava kapsamında savcılıkta ifade veren iki imam, olayı unuttukları yönünde ifade değiştirdiler.

Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı, 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti den yeniden aday olan Belediye Başkanı Ahmet Aygün ün, Diyanet Eğitim Merkezi nde müftülüğün din görevlileriyle aylık olarak yaptığı toplantı sonrasında, sinevizyon gösterisiyle çalışmalarını anlattığı, Müftü Ahmet Okutan ile Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Şahin in de, Aygün e seçim propagandası yapması için yer ve imkan tanıdığı iddia ederek dava açmıştı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, seçim yasaklarına aykırı davrandıkları gerekçesiyle; Tekirdağ eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün, İl Müftüsü Ahmet Okutan ve Tekirdağ Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Şahin hakkında açılan dava görüşülmeye başlandı.

Savcılıkta verdikleri ifadelerinde olayı anlatan 2 imam, "Üzerinden 6 ay geçti, hiçbir şey hatırlamıyoruz." diyerek ifadelerini değiştirdi.

Tekirdağ 1. Sulh Ceza Mahkemesi nde görülen davanın ilk duruşmasına: İl Müftüsü Ahmet Okutan bir günlük istirahat raporu alarak, Abdurrahman Şahin Kastamonu da görevde ve Ahmet Aygün de şehir dışında olduğu gerekçesi ile katılmadı.

Davanın il duruşmasında, tanık olarak çağrılan 8 cami imamı ile sanık avukatları Emrah Tunca ve Mehmet İşcan hazır bulundu. Haklarında dava açılan sanıkların duruşmaya katılmaması nedeniyle mahkeme heyeti, tanıkları dinledi.

-6 İMAM AYNI İFADEYİ VERDİ-

Özdoyuran Cami İmamı Yahya Aslan, imamların her ay Diyanet Eğitim Merkezi nde bir araya gelerek gündemdeki konular hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını ve 2009 yerel seçimleri sürecinde gerçekleştirilen toplantı bitiminde, İl Müftüsü Okutan ın Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Aygün ün toplantıya katılarak bir konuşma yapacağını söylediğini anlattı.

Aslan, şöyle devam etti; "19.02.2008 tarihinde her ay olduğu gibi imamların toplantısı vardı. Toplantı bitiminde İl Müftüsü Ahmet Okutan, belediye başkanı Ahmet Aygün ün gelerek bizlere bir konuşma yapacağını ve yemek ikramından sonra da kravat hediye edeceğini söyledi. Bende bunu duyduktan sonra yanlış bir uygulama olduğunu düşünerek toplantıyı terk ettim"

Tekirdağ Orta Cami İmamı Servet Boztekin, seçimlere kısa bir süre kala yapılan aylık olağan toplantı sonunda İl Müftüsü Ahmet Okutan ın, Belediye Başkanı Ahmet Aygün ün geleceğini ve konuşma yapacağını söylediğini anlattı. Boztekin, "Bizler her ay Diyanet Eğitim Merkezi nde bir araya gelerek gündem konularını görüşürüz. O gün Diyanet Bakanlığı ndan gelen seçim yasaklarına uyulması gerektiğine dair konular görüşüldü. Hemen arkasından İl Müftüsü Ahmet Okutan, belediye başkanı Ahmet Aygün ün toplantıya katılacağı ve bir konuşma yapacağını söyledi. Bende biraz önce konuşulanlara göre yanlış yapıldığını düşünerek 3 arkadaşım ile birlikte belediye başkanını beklemeden salondan ayrıldım" dedi.

-2 İMAM HATIRLAMIYOR-

Tanık olarak mahkemede dinlenen 6 imam savcılıkta verdiği ifadeleri tekrar ederek Belediye Başkanı ve AK Parti den yeniden aday olan Ahmet Aygün ün toplantıya katılarak sinevizyon gösterisi eşliğinde konuşma yaptığını doğruladı.

Savcılıkta İl Müftüsü Ahmet Okutan ın Ahmet Aygün ün gelerek konuşma yapacağını söylediğini ve yaptığını anlatan Yeni Sanayi İmamı Hüseyin Durak, mahkemede hatırlamadığını söyledi.

Toplantı çıkışında kravat hediye edildiğini ve kendisinin de aldığını ifade eden Hüseyin Durak; "Toplantı sonunda İl Müftüsü Ahmet Okutan ın konuşma yaptığını hatırlamıyorum. Belediye Başkanı Ahmet Aygün sinevizyon ile bir konuşma yaptı. Ama içeriğini hatırlamıyorum. Savcılıktaki ifademi düzeltiyorum." şeklinde konuştu.

Savcılık ifadesinde Müftü Okutan ın Başkan Aygün ü davet ettiğini söyleyen Karacakılavuz İmamı Bedir Kaçır ise, mahkemedeki ifadesini değiştirerek toplantının bazı kısımlarını hatırlamadığını söyledi. Daha önceki ifadesinde başkan Aygün ün kravat dağıtıp imamlara yemek verdiğini söyleyen Kaçır, ilk ifadesini yalanlayarak yemeğin müftülük tarafından verildiğini kaydetti.

Heyet duruşmaya katılmayan İl Müftüsü Ahmet Okutan ın bir sonraki duruşmaya çağrılmasına, mazeret bildirmeden duruşmaya katılmayan eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün ve iki tanığın polis zoru ile getirilmesi karar vererek duruşmayı erteledi.