info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İl Kültür Turizm Müdürlüğü Büyükşehir`in Vadedip Yapmadığı Restorasyonları Yapıyor

İl Kültür Turizm Müdürlüğü Büyükşehir`in Vadedip Yapmadığı Restorasyonları Yapıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar daire başkanlığı ve Kültür ve sosyal işler daire başkanlığı bünyesinde yapmayı vaat ettiği eski evlerin restorasyonu projesini hayata geçirememesinin ardından, Kültür ve Turizm müdürlüğünün talep doğrultusunda restorasyon kayıtları başladı.

Bilindiği gibi, Muratlı caddesinde tehlike arz eden bir evi gündeme getirmiştik ve burayı sadece tel örgü ile çevirmişlerdi.Aynı şekilde Çiftlikönü mevkiindeki eski ticaret lisesi üstündeki ev için de bir çalışma yapılması kararlaştırılmış,üç yıldır hiçbir çalışma yapılmamıştı. Şahıslara ait olan bu evlerin onarım yardımı için İl Kültür ve Turizm müdürlüğü bir şartname yayınladı.

TARİHİ EVLERE ONARIM YARDIMI İÇİN BAŞVURU BELGELERİ:

1- Tapu Örneği. (Fotokopisi)

2- Fotoğraf (2 adet içten, 2 adet dıştan olmak üzere 4 adet)

3- Nüfus Cüzdanı Örneği. (Fotokopisi)

4- İkametgah. (İlgili Muhtardan)

5- Proje yaklaşık Maliyet Cetveli (Mimara yaptırılır)

6- Sit Paftası (İlgili belediyeden)

7- İmar Paftası (İlgili belediyeden)

8- Harita Örneği (İlgili belediyeden)

9- Kadastral Paftası (İlgili Kadastro Müdürlüğü’nden) Yukarıdaki belgeler bir dosya halinde hazırlanır ve bir dilekçe ekinde

 

15 EYLÜL 2017 tarihine kadar Müdürlüğümüze (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü) başvuru yapılması halinde Müdürlüğümüz, dilekçe ve eklerini Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne 15 EYLÜL 2017 tarihinde orada olacak şekilde ulaştırıp başvuru yapılmasını sağlayacaktır.

15 EYLÜL 2017 tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Ayrıntılı bilgi; Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü 262 6012 numaralı telefonundan alınabilir.

Kaynak : Murat Ürtekin