info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İlk duruşmada tahliye

AK Parti nin Tekirdağ mitingi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan a suikast iddiasıyla yakalanarak tutuklanan Muammer Altuntaş ilk duruşmasında serbest bırakıldı.

Duruşmada Başbakan Erdoğan dan özür dileyen Altuntaş, "Çok pişmanım, koskoca Başbakan benden davacı oluyorsa ne diyebilirim. Başbakandan özür dilerim" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ı öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan 23 yıl hapis istemi ile dava açılan Muammer Altuntaş bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Tekirdağ 1. Ağır Ceza mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Muammer Altuntaş, avukatı Yakup Ateş ile kızı Asya, kardeşleri ve yakınları katıldı. Başbakan Erdoğan ın avukatı Muammer Cemaloğlu ise duruşmaya katılmadı. Hakkında düzenlenen iddianamenin okunmasıyla başlayan duruşmada önceki ifadelerini doğrulayan Muammer Altuntaş, ekonomik nedenlerden dolayı o dönemlerde psikolojinin bozuk olduğunu söyledi. Kimseden talimat almadığını ve Başbakan Erdoğan ı kendinin öldürmeyi planladığını anlatan Altuntaş savunmasında, "Ekonomik olarak sorunlar yaşadım. Bu nedenle Başbakan Erdoğan ı sorumlu tuttum. Çok pişmanım Başbakan Erdoğan dan özür diliyorum" dedi.
"BİR İNSANIN BUNU YAPMASI İÇİN SAF OLMASI LAZIM"
Mahkemede Altuntaş ın savunmasını alan mahkeme Başkanı Atilla Rahman ın sözleri ise dikkat çekti. Başbakan Erdoğan ı öldürmek için polis arama noktasına kadar gelen Altuntaş için "Senin yaptığın ateşin üstüne giden böcek gibi. Bir insanın bunu yapması için saf olması lazım" dedi.
Mahkemenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın kendisinden şikayetçi olduğunu hatırlatması üzerine konuşan Muammer Altuntaş, "Koskoca Başbakan benden şikayetçi oluyorsa diyecek bir şey bulamıyorum. Onu bundan dolayı protesto ediyorum. Akli dengem yerinde, bu eylemimden dolayı çok pişmanım, başbakanımdan özür dilerim" şeklinde konuştu. İlk duruşmasında savunması alınan Muammer Altuntaş ın ardından arama noktasında görevli polis memurlarının da ifadeleri alındı. Mitinge girenlerin üzerlerini kabaca aradıklarını anlatan Emniyet Amiri Serkan Üstün, Muammer Altuntaş ın üzerinde silahla yakalandığında "Başbakan Erdoğan ı bugün olmazsa yarın öldüreceğim" diye bağırdığını ve sonradan ağzını kapattıklarını anlattı.
Mahkemede, Muammer Altuntaş ın evinde ele geçirilen bir ajanda da başbakan Erdoğan ı öldürmek istediğini belirten yazılar bulundu belirtildi. Duruşmada son sözü sorulan Muammer Altuntaş, Başbakan Erdoğan dan özür diliyorum, çok pişmanım tahliyemi istiyorum" dedi.
Mahkeme başkanlığı Başbakan Erdoğan miting için henüz sahneye çıkmadığı ve Muammer Altuntaş ın bilerek polis arama noktasına gittiğinden suç vasfının değişebileceğine hükmederek Altuntaş ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme üyelerinden biri bu karara muhalefet şerri koydu.
Duruşmayı izleyen 11 yaşındaki Asya Altuntaş ise babasının tahliye edildiğini duyunca gözyaşlarına boğuldu. Adliyen ağlayarak çıkan Muammer Altuntaş ın kızı Asya Altuntaş, "Çok mutluyum. Babam benim için çok önemli. Hayatım sürekli onun yanında onunla beraber gecicek, onu hiç bırakmayacağım" dedi. Muammer Altuntaş ın ablası Şengül Ayberk ise "Çok mutluyuz, adalet yerini buldu. Kazada eşimi kaybetti, ekonomik sorunları vardı, bunalıma girdi" şeklinde konuştu.
Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı nda 16 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen mitinge, ruhsatsız tabanca ile geldiği için gözaltına alınan Tokat Almus nüfusuna kayıtlı 45 yaşındaki Muammer Altuntaş, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü nde bir gün gözaltına tutulduktan sonra İstanbul Terörle Mücadele Şubesine sevk edilmişti. Üç gün gözaltına tutulan Altuntaş, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından sorgulanmıştı. Altıntaş, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ı öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Silivri Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Muammer Altuntaş ın ilk duruşmasından 2 gün önce Tekirdağ Kapalı Cezaevine sevk edilmişti.