info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İnsan Sağlığı Bizim İçin Çok Önemlidir

Özcanlar Köfte’den Mestan Özcan İnsan Sağlığı Bizim İçin Çok Önemlidir diyor

Murat ÜRTEKİN-Mestan bey,siz Tekirdağ ve Türkiye’de bir marka haline gelmenin gururunu yaşıyorsunuz ve burada Tekirdağ’ın medarı iftiharı oldunuz.Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyim?
 
Mestan ÖZCAN-Bugün burada 4.sü düzenlenen Uluslararası Gıda Zirvesindeyiz.Biz şirket olarak da bu zirveyi önemsiyoruz.Uluslararası gıda derneği,Türkiye’de kurulmuş önemli bir dernektir.Güvenilir gıda üretimi ve teşvik edilmesi konusunda bizde bu derneği önemsiyoruz ve üyesiyiz.Dernek genelde yıl içerisinde yapmış olduğu ürünlerden analizler alıyor ve bunları ileri düzeyde teknikle donatılmış laboratuvarlarda test ediyor.Biz geçen yıl bu testlerden lehimize çıktığı için ödül almıştık.Aynı ödülü bu yıl da tekrar aldık.Tabi Özcanlar köfte Tekirdağ’ın bir markasıdır.Ayrıca Türkiye markası olma sevdası var.Dolayısıyla yatırım yapmaya,ülke istihdamına katkı yapmaya ve vergi vermeye devam ediyor.Bunu yaparken de ailenin katmış olduğu örf ve ananeleri de devam ettiriyor.Ürettiği ürünlerde de her türlü teknik içeriklere sahip olarak üretilmesi konusunda da hassasiyet gösteriyor.Buradaki özen neticesinde üst üste ikinci kez bu ödülü alma imkanını sağladığı için ayrıca farklı bir onurdur.BU ÖDÜLÜ TEKİRDAĞ İÇİN ALIYORUZ. ÖZCANLAR KÖFTENİN YANI SIRA  TEKİRDAĞ İSMİNİ TÜM TÜRKİYE’NİN DE DUYMASINI SAĞLAMIŞ OLUYORUZ.
 
Murat ÜRTEKİN-Mütevazi bir kişiyken,zirveye çıkmak nasıl bir duygu? Bunu neye borçlusunuz?
 
Mestan ÖZCAN-Asıl önemli olan iş,zirveye çıkmak değil,zirvede kalmaktır.Dolayısıyla bizim sorumluluğumuzun arttığını düşünüyorum.Bu ödülü almak için çalışan bütün ekip arkadaşlarımızla beraber klasik örf ve ananelerimizden ödün vermeden,her türlü teknik içeriklere sahip bir üretim tesisinde ürünlerimizi üreterek halkımızın beğenisine sunmak istiyoruz.
 
Murat ÜRTEKİN- Peki,bir marka oldunuz.Bunu uluslararası boyuta taşımayı düşünüyor musunuz?
 
Mestan ÖZCAN- Tabi,karıncaya nereye gittiğini sorduklarında, hacca gittiğini söylediğinde gülmüşler. “gidemezsin,ufaksın,yolda ölürsün.” Demişler ama,karınca da, “olsun uğrunda ölürüm” demiş.Bizim de hedeflerimiz var.Biz,Trakya bölgesinde marka belirliliği yüksek itibarlı bir markayız ve bunu Türkiye geneline Taşımak istiyoruz.Tabi derdimiz burada kalmak değil,Tekirdağ köftesini dünya markası yapabilir miyiz? Böyle bir hayalimiz var.İnşallah bunu da başarmak istiyoruz.
 
Murat ÜRTEKİN-Diğer firmalara mesajınızı alabilir miyim?
 
Mestan ÖZCAN-Ben gıdacı olarak şunu söyleyebilirim,Biliyorsunuz endüstriyel ürünler aslında kazanç açısından çok büyük değerler getirse de,güvenli gıda üretimi insan sağlığıyla direk ilintili olduğu için herkesin buna özen göstermesini diliyorum.Bir Ziraat mühendisi olarak,eşi de gıda yüksek mühendisi olan ve bünyesinde başka gıda mühendisi çalıştıran biri olarak şunu söyleyebilirim;Tavsiyem şudur,insan sağlığını ön planda tutan,nefaseti ve katma değeri yüksek ürünler üretilmesi,ülkemiz açısından çok önemlidir.
Kaynak : Murat Ürtekin