info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı Hastanesi İçin İlk Adım Atıldı

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde yapılması planlanan hastane proje çalışmalarını tamamlayıp en kısa sürede temelini atmak istediklerini dile getirdi.

Akbulut, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Yapılması planlanan Kapaklı Devlet Hastanesi için İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ile de görüştüklerini kaydeden Yavuz Akbulut, "Kapaklı Devlet Hastanesi için gerekli adımlara başmak adına yapımı devam eden Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin tamamlanmasını beklemeye gerek yok. Gerekirse iki inşaat da aynı anda devam edebilir. Biz bir an evvel hastanenin yapılacağı yeri belirlemeliyiz. Akabinde proje çalışmalarını tamamlayıp en kısa sürede hastanemizin temelini atmak istiyoruz" açıklamalarında bulundu. 
 
Hastane yerinin belirlenmesi aşamasında bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Yavuz Akbulut, hastanenin sanayiye yakın olmaması gerektiğini ifade ederek, "Çünkü mevcut hastane ile ilgili sanayi tarafından yoğun koku geldiğine dair şikayetler alıyoruz. Bunun yaşanmaması için hastanemizin yerinin yerleşim yerlerine yakın olmasını istiyoruz. Bizim amacımız, doğduğumuz bu topraklara hakkaniyetle hizmet edebilmektir" diye konuştu.
 
"112 HİZMET NOKTASI İSTİYORUZ"
 
Ziyarette Kapaklı Belediyesi’nden başka bir isteklerinin daha olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, "Çerkezköy Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucu iki adet 112 Hizmet Noktası’nın yapılıp tarafımıza tahsis edilmesi konusunda anlaşmaya vardık. Konuyla ilgili meclis kararı da çıkardılar. Aynı şeyi Kapaklı Belediyemizden de bekliyoruz. Yapılan bu 112 hizmet noktalarının üzerine ‘Kapaklı Belediyesi tarafından yapılmıştır’ yazısı da yazılacaktır. Bu hizmet noktaları sayesinde acil müdahale edilmesi gereken kaza, kalp krizi gibi olaylara çok daha hızlı bir şekilde müdahale edilebilecektir” ifadelerini kullandı.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise Kapaklı’nın ham bir ilçe olduğunu ve nasıl işlenmeye başlanırsa öyle devam edeceğini belirtti. Çerkezköy Belediyesi’nin almış olduğu 112 hizmet noktası ile ilgili kararı değerlendiren Başkan Mandalı, "Biz daha bir aylık ilçeyiz. Elbette devlet erkanının yatırımları ile ilgili üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Fakat bu kapsamda bizim uymamız gereken yasalar ve yapmamız gereken başka işler de var. 112 Hizmet Noktaları ile ilgili öncelikle sizlerden Belediyemize yazılı bir talep gelmelidir. Akabinde biz de ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” dedi.
 
İlçede yapılması planlanan Kapaklı Devlet Hastanesi için Yeni Mezarlık tarafından yaklaşık 30 dekarlık bir alan olduğunu ifade eden Başkan İrfan Mandalı, "Burası temiz hava açısından da oldukça zengin bir bölgedir. Yapılaşmaya da açıktır. Fakat elbette acele etmeden en doğru kararı vermek için çalışmalarımızı sürdürecek ve en doğru noktaya birlikte karar vereceğiz. Temennimiz Kapaklı Devlet Hastanesi inşaatına en kısa zamanda başlanması ve en kısa sürede Kapaklı halkına hizmet vermesidir" ifadelerini kaydetti. 
 
Konuşmasının devamında Kapaklı’da bulunan Hastane Binası’nın adının Kapaklı Devlet Hastanesi olması ile ilgili taleplerinin aşamasını soran Başkan Mandalı, "Biz 31 Mart itibari ile resmen ilçe olduk. Kapaklı ilçe sınırları içinde bulunan bir Devlet Hastanesi’nin adının Çerkezköy Devlet Hastanesi olması abeste iştigaldir. Bu nedenle adının bir an önce değiştirilmesini istiyoruz" dedi. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yavuz Akbulut ise yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin 23 Nisan 2015’te tamamlanacağını ve hastanenin yeni yerine taşınacağını belirterek, "Ancak o zaman buradaki hastanemizin adını Kapaklı Devlet Hastanesi olarak değiştirebiliriz" diye konuştu.
 
Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ilçedeki hastanenin acil bölümünün neden çalıştırılmadığına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, "Buradaki Acil bölümünün çalıştırılmaması için hiçbir engel yok. Fakat devlet hastanelerinin acil kısmında çalışacak doktor bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle buradaki acil bölümü hizmet veremiyor" dedi.