info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı’da Bitkisel Yağ Atıklarının Geri Dönüşümü Sağlanıyor

Kapaklı’da Bitkisel Yağ Atıklarının Geri Dönüşümü Sağlanıyor

Kapaklı’da halkı tarafından Belediye Hizmet Binasına getirilen Bitkisel atık yağlar teslim edildi.
Konu Hakkında Açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI;
“Atık yağlar,sularda ciddi bir tehdit oluşturuyor.Bu geri dönüşümde aktif rol alacak kişiler hanımefendiler. Onlar ne kadar çok dikkat ederlerse gerek şehirlerine gerek ülkelerine, gerek dünyaya en önemli katkılardan birini sağlamış olacaklardır” ifadelerini kullandı.
 
 
Evsel atık yağların su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturduğunu ifade eden MANDALI, bir litre atık yağın bir milyon litre içme suyunu kirlettiğini dile getirdi. Evsel atık su içinde bulunan yağların biyolojik olarak arıtılmasının mümkün olmadığını aktaran Başkan MANDALI, “Bitkisel atık yağlar denizlere, göllere ve akarsulara döküldüğü zaman o suyun kirlenmesi ve sudaki oksijenin azalması sonucu başta balıklar olmak üzere diğer canlılar üzerinde büyük tahribata yol açar” şeklinde konuştu.
Atık yağların ayrıca biyodizel enerji olarak da ekonomiye kazandırılabileceğini belirten MANDALI, “Biyodizel bitkisel atık yağlardan üretilen çevreci bir yakıttır. KAPAKLI Belediyesi olarak, okullardan, muhtarlıklardan ve atık yağ üreten işletmelerde toplanmaktadır. Bu çerçevede Geri Dönüşüme katkı sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Kaynak : Murat Ürtekin