info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Karadeniz Havzası Yerel Yönetimler Network Ağı

Tekirdağ Valiliği Proje Ofisi Koordinatörü Mehmet Karaman, Karadeniz Balkan Komisyonu nun daha etkin çalışması için komisyona üye ülkeler arasında ortak bir bilgi network ağı kurmak için proje çalışması yürüttüklerini söyledi.

Proje Ofisi Koordinatörü Karaman, Avrupa Birliği nin Karadeniz e komşu ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirmek için gündemine aldığı hibelerden yararlanmak için Karadeniz Havzası na kıyısı bulunan yerel yönetimleri içeren Karadeniz Havzası Yerel Yönetimler Network Ağı kurmak için çalışma yürüttüklerini açıkladı. Karaman, Karadeniz Balkan Komisyonu nun etkin çalışması için komisyona üye Türkiye, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna gibi ülkelerdeki bazı kentler arasında Yerel Yönetimler Network Ağı nın gerçekleşmesi durumunda bilgi, işbirliği ve koordinasyonun gelişeceği ayrıca yerel yönetimler arasında proje havuzu oluşturulacağı vurguladı.
Avrupa Birliği nin sağladığı fonlarla gerçekleştirmeyi düşündükleri Network ağı sisteminin işleyişini örnekleyen Karaman, "Diyelim ki Tekirdağ da bir kumaş ürettiniz. Romanya ise benzer özellikte bir kumaş istiyor. Network ağı sayesinde oluşturulacak bilgi sistemi ile arz ve talepler sayesinde iki ülke birbirine bulabilecek. Bu sistem Karadeniz Havzası ülkeleri arasında ekonomik canlılığı artırabilecek." şeklinde konuştu.
Karadeniz havzasındaki ülkelerin kentleri arasında iletişimi ve diyalogu güçlendirmeyi amaçladıkları projenin AB nin sağlayacağı diğer hibelerden ortak yararlanmak için de işbirliği zeminini geliştireceğini vurgulayan Tekirdağ Valiliği Proje Ofisi Koordinatörü Mehmet Karaman şunları kaydetti: "AB nin bir çok projesi var. Bu oluşturulacak network, AB nin hibelerinden havzadaki ülkelerin, ortak projelerden yararlanması için bir fırsat oluşturabilir."