info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Karaidemir Köyü’ne Cami ve Atatürk Büstü

Malkara ilçesine bağlı Karaidemir Köyü’nde cami temeli atılırken, aynı anda Atatürk Büstü’nün açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Açılış ve temel atma töreninde bir konuşma yapan Karaidemir Köyü Muhtarı Recep Başaran, “Kapalı olan eski okulun bahçesindeki Atatürk Büstü ilgisizlikten dolayı Atamızın manevi şahsiyetine yakışmayan bir görüntü arz ediyordu. Bu sebeple muhtarlık binası önünde nezih bir köşe hazırlayarak, yeni ve güzel görünümlü bir Atatürk Büstü yaptırdık. Cami inşaatına gelince, elli yılı aşkın zamandır hizmet veren okul binası Taşımalı Eğitim Sisteminden dolayı boş kalması sebebiyle kötü bir hal almıştı. Aynı zamanda Köy Camiinin çok eski bir yapı olmasından yeni bir cami ihtiyacı doğdu. Bugün tertiplediğimiz Atatürk Büstü’nün açılışı ve Köy Camiinin temel atma töreninde bizleri onurlandırdınız” dedi.
 
HARCI PROTOKOL ÜYELERİ DÖKTÜ
 
Cami inşaatının yapımını üstlenen Varol Şti. yöneticileri ile ruhsat aşamasında yardımlarını esirgemeyen İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Müdürlüğü teknik personeline, Harita Mühendisi İsmail Yıldırım’a, Jeoloji Mühendisi Mümin Düvenci ile emeği geçen herkese teşekkür etti. Muhtar Başaran’ın ardından söz alan Belediye Başkanı Birol Kaya ve Kaymakam Mahmut Halal da yaptıkları konuşmalarda, Atatürk Büstü ile yeni caminin hayırlı olmasını diledi. Konuşmalardan sonra kurban kesilip temel atma törenine geçildi. İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı’nın okuduğu dualar eşliğinde protokol üyeleri butona basarak temele harç döktüler. Temel Atma ve Atatürk Büstü’nün açılış törenine ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Temel atma ve Atatürk Büstü’nün açılış törenine ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.