info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kavun Karpuz Şenliği Yoğun İlgi Gördü

Tekirdağ’ın Malkara İlçesine bağlı Ahievren köyünde Tekirdağ Valiliğinin organizasyonu ile 1. Geleneksek kavun karpuz şenliği yoğun ilgi gördü.

Ahievren köyü Meydanında yapılan Şenliğe Tekirdağ Valisi Ali Yerli Kaya ve eşi Hatice Nur Yerli Kaya, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ve eşi Nilüfer Halal, Belediye Başkanı Birol Kaya ve Eşi Aysun Kaya, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur ve il Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Bulut Yıldırım ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eğilmez, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Köy Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılara Kavun Karpuz ikramı yapıldı.
 
Ahievren Köyü birinci Geleneksel Kavun Karpuz Festivali Şarköy Müzisyenler Derneği halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başladı. Halk oyunları gösterisini ardından sahnede söz alan Ahievren Köyü Muhtarı Sami Pandır, Tüm katılımcılara hoş geldiniz dileklerinde bulunarak katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu. 
 
Köy Muhtarı Sami Pandır’ın ardından konuşmasını yapmak üzere AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi sahneye davet edildi. Milletvekili Özlem Yemişçi konuşmasında, Tekirdağ’da böyle güzel etkinliklerin olduğunu görmenin mutluluk verdiğini ifade ederek tüm misafirlere hoş geldiniz dileklerinde bulundu.
 
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’nin ardından konuşmasını yapmak üzere Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya sahneye davet edildi. Ferhadanlı Köyü'nde 5 bin dönüm arazide karpuz ekildiğini ifade eden Vali Ali Yerlikaya, "Ama Ahievren de ekilen yer fazla değil. Köylüler, bin dönüm yerden bu yıl 3 bin ton ürün aldı. Köylüler, yetişen bu ürünleri yol boyunda kurdukları tezgâhlarda pazarlıyor. Köylülerin, iki talepleri oldu. Yol boyunda pazar kurulması ile ilgili taleplerini çözdük. Köy gezilerimiz de karar verdiğimiz gibi devam ediyor. Şarköy Kirazlı Köyü'nde kiraz şenliği ve burada da Ahievren Kavun-Karpuz Şenliği yapıyoruz dedi.
 
Ahi evren köylülerinin, bin dönümlük arazide çalışıp çok büyük emek sarf ederek ürün yetiştirdiğini ifade eden Yerlikaya, "Marifet iltifata tabidir. Bugün Milletvekilimiz, il protokolümüz, basın mensuplarımız ve komşu köylülerimiz buraya geldi. Ahievren Köyü'nün kavun ve karpuzu, gerçekten takdire şayan bir şekilde yetiştirdiğini söylediler. Buradan ayrıldığınızda Ahievren kavunu ve karpuzunun tadı ağzınızda kalıyorsa ben bu etkinliğin ikincisinin düzenlenmesinin sözünü verdiğini söyledi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Ahievren Köyü Muhtarı Sami Pandır tarafından Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya’ya plaket verildi.
Plaket töreninin sonrasında ise Rumeli sanatçısı Duygu Koçak sahneye çıkarak Rumeli türküleriyle katılımcıları eğlendirdi.