info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kaymakama Yakışmıyor

Muratlı uzun zamandır kaderine terk edilmişti.

Sürekli Kaymakam değişikliği, sürekli emniyet müdürlüğü değişikliği ve emniyet müdürlüğüne asaleten emniyet müdürü atanmaması, yerine vekil komiserlerin atanması Muratlı’nın gerek Kaymakamlık yönünden gerek emniyet asayiş yönünden hizmet alamamasına neden oluyordu. 

 
Kısa süre önce gelen ve erken tayini çıkan Kaymakamın ardından, ilçeye yeni bir kaymakam ve yeni bir emniyet müdürü atandı. Daha kendisi gelmeden başarılı çalışmaları hakkında namı gelen yeni Kaymakam, yeni binasına yerleşti. Fakat 1967 yapımı Kaymakamlık lojmanı, bir kaymakamın ikametine yakışmayacak eski ve sürekli tadilat gören bir bina olmasının ardından, mevcut konumu nedeniyle bir kaymakamın kullanımı ve güvenliği için uygun değil. Mevcut belediyenin hizmet yoksunu olması, bir kapalı Pazar yerini yapmayı dahi becerememesi. 
 
Belediye başkanı Nebi, Tepe’nin belediyenin borcunun olmadığını söyleyerek övünmesinin yanında görev yaptığı 24 yıl boyunca gelişimi için bir çivi dahi çakmaması sonucu kurulan Çarşamba pazarı nedeniyle Kaymakamlık lojmanının önü adeta kilitleniyor. Vali veya herhangi bir mülki amir geldiğinde, Kaymakamlık lojmanına Çarşamba günü araç girmesi adeta imkânsız. 
 
LOJMAN HEP SORUNLARLA ALINDI 
- Muratlı Devlet Hastanesi ile birlikte yıllarca ruhsatsız olarak Kaymakamlara hizmet verdi. 
- Bir kaymakam keyfi çardak yaptı, oturamadan gitti.. 
- Bir kaymakam güvenlik korkusuyla güvenlik polis kulübesi yaptırıp kamera döşetti.(Muratlı halkından kaymakama asla zarar gelmez aksine herkes yardımcı olmaya çalışır. Bu çalışma halk tarafından Kaymakamın güvensizliği yönünde algı yaratıp tepki gördü) 
- Bir kaymakam girişe beyaz karo taşlar döşetti, bahçedeki kırmızı dut ağacının meyveleri karoları mahvetti.(yapılan o kadar masraf çöpe gitti) 
- Bir kaymakam komple restorasyon yaptırdı ama yine de sağlıklı olmadı. 
- Bir kaymakam şehir içinde hayvan beslemek yasak olmasına rağmen bahçede tavuk besleyip basına konu oldu ve soruşturma açıldı. 
 
Kısaca kaymakamlar lojmanın restorasyonuyla uğraşmaktan asli işlerini yapamaz hale geldiler. 
Şimdi Valilikten beklenen, ilçeye yeni bir kaymakamın gelmesinin ardından yeni bir kaymakamlık binasının da yapılmasıyla birlikte Muratlı’ya yeni ve modern bir lojmanın yapılması için gereken ihtiyacın karşılanması yönündedir. 
Muratlı Kaymakamlık lojmanı, Muratlı’nın mülki idare amirine yakışmıyor. 
 
Acil lojman şarttır…
Kaynak : Murat Ürtekin