info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Keşkek Şenliği Trakya`yı Coşturdu

Tekirdağ`ın Karacakılavuz Mahallesi, ünü Türkiye`yi aşmış dokumaları, geleneksel giysileri,Tekirdağ`da nam salmış et ve süt ürünlerinin yanı sıra, 4 yıldır geleneksel hale gelen Keşkek Şenliği, Türkiye çapında binlerce konuğu ağırlıyor.

 İki gün süren Keşkek şenliği,kamu idarecileri ve siyasilerin de ilgi odağı oluyor.

Süleymanpaşa'nın Yeni Başkanı Hızlı Başladı Cüneyt Yüksel'in istifasının ardından göreve gelen Hüseyin Uzunlar,önceden belde olan Süleymanpaşa'nın Kumbağ mahallesinde belediye başkanlığı yaptığı için,turizm sahilinin verdiği tecrübeyle gerek organizasyonda gerekse sanatçı tercihinde festivale gelenlerin büyük takdirini kazandı.

Elif Buse Doğan Mest etti ilk gün sahne alan Elif Buse Doğan,klasik şarkısı olan ipler ve ziller parçasının yanı sıra,Türk kültürüne damga vurmuş türküleriyle mest etti. Şakiler Coşturdu ikinci gün sahne alan SAKİLER grubu,yüksek enerjileriyle onbinleri coşturdu. Keşkek Şöleninde geleneksel hale gelen yoğurt yeme yarışması, izleyenleri eğlendirirken kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu.

Onbinlerce paket keşkek misafirlere ücretsiz dağıtılırken,Süleymanpaşa Belediyesi, başkanıyla,başkan yardımcılarıyla,kültür ve sosyal işler müdürüyle,zabıta ve güvenlik ekibiyle,vatandaşların güvenli ve keyifli bir şölen geçirmesinde önemli rol oynadılar.

Kaynak : Murat Ürtekin