info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kırkpınar Alanı Dokuya Uygun Yapılabilir

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi’nin dışına çıkılması konusunun gündeme geldiğini, ilgili devlet desteği sağlandığı takdirde stadı yıkıp Kırkpınar’a yakışır güreş arenası yapabileceklerini dile getirdi.

Sarayiçi ve Kırkpınar'ın özdeşleştiğini kaydeden Başkan Sedefçi, "Şimdi arkadaşlar taş yerinde ağırdır. Sarayiçi, Kırkpınar ile artık özdeşleşmişler, birbirine girmişler, bütün olmuşlar. Sarayiçi Kırkpınar’sız olmaz. Sarayiçi, Balkan Savaşları'nda binlerce şehit verdiğimiz bir yer. Kutsal bir yer orası ve eskiden padişahların oturduğu sarayların olduğu yer, adı üstünde Sarayiçi. Sarayın bahçesinin olduğu yer. Orada Türk ata sporunun yerinin alınıp başka bir yere götürülmesi bana göre kesinlikle yanlış. Vali beye saygı duyuyorum, vali bey düşünebilir, herkesin düşüncesi kendisine aittir. Ona saygı gösteriyorum da benim içimdeki Sarayiçi’ndeki tesisi Hadımağa’ya götürelim, şunu yapalım bunu yapalım şeklindeki düşünceleri çok doğru olmaz diye inanıyorum. Şimdi bu düşünce meselesidir.
 
HERKES FARKLI DÜŞÜNEBİLİR 
 
Vali bey farklı düşünmek durumunda, ben farklı düşünmek durumunda olmamız gayet doğaldır. Herkes tek bir düşünceye sahip olsa robot oluruz. Vali beyin düşüncesine şöyle katılıyorum. Şu tesis yakışmıyor oraya. O tesis beton yığını ve güzelim Sarayiçi’ne doğru durmuyor, eğri duruyor ve rahatsız edici. Keşke taş kaplama veya ahşap ağırlıklı bir tribün olsaydı. 1994 yılında eski başkan İbrahim Ay döneminde başlanan bir inşaat çalışmasıydı, biz devraldık ve devam ettirdik. Vali beyden şunu beklerim. İnşallah bu konuyu masaya yatırır konuşuruz. İlgili devlet desteği sağlarsak o stadı oradan yıkar ve orayı Kırkpınar’a yakışır güreş arenası yaparız. Bunları Vali beyle seçimden sonra oturur konuşuruz. Herkesin kendi işleri var. Ben seçimlerde tekrar seçileceğime inandığımdan seçim sonrası Meriç Nehri ile ilgili projelerimizi ve Sarayiçi’ndeki Kırkpınar alanını oturur konuşur, karara bağlarız diye düşünüyorum" dedi.