info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kızılay felaket bölgesindeydi

Kumbağ beldesinde yaşan sel felaketine ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Türk Kızılayı Tekirdağ Şubesi Başkanı Rıza Özen, bölgeye ilk etapta içme suyu ve ekmek, pide poğaça gibi temel ihtiyaç maddelerinin götürüldüğünü söyledi.

Kızılay Tekirdağ Şubesi Toplantı Salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Özen, Kumbağ Belediyesine de 60 adet içme suyu ile pide bırakıldığını belirterek, 8 Eylül de Saray ilçesi ile Bahçeköy ve Güngörmez köylerinde yaşanan sel felaketi kapsamında, Kızılay a bağlı Öncü Afet Ekipleri nin Saray Kaymakamlığı ndan aldığı direktifler doğrultusunda zararın en fazla olduğu Bahçeköy e ilk etapta 110 koliden oluşan 660 şişe içme suyunu vatandaşlara ulaştırdığını anlattı.
KIZILAY SARAY DAYDI
Saray ilçesi ve köyler dahil, toplam 100 adet kuru gıda paketi dağıtıldığını ve daha sonra Bahçeköy muhtarlığından gelen talep doğrultusunda köye 30 adet hijyen paketi sevkedildiğini vurgulayan Başkan Özen, Bahçeköy Camisi nin halılarının Türk Kızılayı tarafından yenilenerek, badanasının yapıldığını dile getidi.
Özen, şöyle devam etti; "Selden en çok etkilenen Bahçeköy ve Güngörmez köyü muhtarları ile Tekirdağ Kızılay Şubemiz binasında bir toplantı yapıldı. Köyde 60 çift ayakkabı, 60 takım iç çamaşırı, 23 adet eşofman dağıtıldı. Ayrıca Çerkezköy Kızılay Şubesi ve Çorlu Kızılay Şubesi bölgede 50 aile için erzak ve giyim yardımı yaptı."
ÖNCE TEMEL İHTİYAÇLAR KARŞILANDI
Kumbağ da yaşanan sel felaketi sonucunda ekiplerin hemen olay yerine intikal ettiğini belirten Kızılay Tekirdağ Şubesi Başkanı Özen, ekiplerin Tekirdağ Valiliği Kriz Masası ndan aldıkları talimat doğrultusunda hemen bölgeye vardıklarını söyledi.
Özen şöyle konuştu; "Ekiplerimiz Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek in verdiği talimatlarla ilk etapta bölgeye içme suyu, ekmek, pide ve poğaça götürdü. Kumbağ Belediyesi ne de 60 adet içme suyu ile pide bırakıldı.
Önceki gün ise selden etkilenen 300 haneye toplam 1050 adet içme suyu ile 750 adet ekmek, 100 adet battaniye ve yine acilen yemek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla poğaça dağıtıldı. Selden etkilenen vatandaşlarımızın Tekirdağ Polisevi ile Öğretmenevi nde barınma ve sıcak yemek ihtiyaçları karşılanmıştır.
Halen çalışmalar devam etmekte olup, vatandaşlarımıza hijyen paketi ve giyim eşyaları da dağıtılacaktır. Türk Kızılayı tüm unsurları ile bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmektedir."