info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kızılay`dan Hem Başları Hem Yürekleri Isıtan Uygulama

Kızılay, hayat kurtarmanın yanı sıra soğuk kış günlerinde hem kan ihtiyacı olanların umudu olup yürekleri ısıtırken hem de kan bağışçılarına hediye ettiği berelerle başlarını da korumayı da ihmal etmiyor.

Yaşanan kaza, afet ve hastalıkların her geçen gün artması sebebiyle kan ihtiyacı daha da artarken, hastalara, yaralılara umut olan Kızılay, her bağışta doğaya bir fidan kazandırmanın yanı sıra şimdi de her bağışçıyı soğuk kış g0nlerinde koruması için bere hediye ediyor. Bu konuda memnuniyetlerini belirten vatandaşlar, " bu bir dernek çalışması veya çıkar çalışması değil, halka hizmet sevdasıdır. Kızılay bağışlanan kanlar ile hayatları kurtarmanın yanı sıra her kan bağışında doğaya bir fidan kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda hediye ettiği atkı ve bere gibi hediyelerle bağışçının sağlığını da düşünüyor "  Dediler.

Ramazan ayının girmesiyle birlikte kan bağışında düşüş yaşandığını ve hastalara umut olma aşamasında kan sıkıntısı yaşanacağına dikkat çeken yetkililer, her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, Köprübaşı pazar yerindeki Tekira avm önünde bulunan kan merkezine kan bağışına bekliyorlar.

Kaynak : Murat Ürtekin