info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Komşularını Telaşlandıran Yaşlı Adam Hastanede Bulundu

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarlığı arkasında bir konteynerde yaşayan 89 yaşındaki Mehmet Yaramaz’dan üç gündür haber alamayan mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri telaşlandı.

Konteynerde elektrikli sobanın yandığını ancak kapının kilitli olduğunu gören Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, konteynerin kapısını kazmayla kırdı.
 
Çerkezköy'de yaklaşık 5 yıl önce meydana gelen yangında gecekondusunun yanması üzerine Çerkezköy Kaymakamlığı'nca verilen konteynerde kalan Mehmet Yaramaz, komşularını korkuttu. Konteynerde elektrikli sobanın yandığını ancak kapının kilitli olduğunu görünce Yaramaz'ın hayatından şüphelenen komşuları, durumu muhtara bildirdi. Muhtarın haber vermesi üzerine olay yerine gelen Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Yaramaz'ın kaldığı konteynerin kapısını kazma yardımı ile kırdı. Bu sırada aniden açılan kapı itfaiye erinin kafasına çarptı. Konteynerde inceleme yapan polis ekipleri, Yaramaz'ı burada da bulamadı.
 
Durum üzerine çevrede arama çalışmaları başlatılırken, Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Mutlu Timur, gün boyu tüm hastaneleri tek tek dolaşarak Mehmet Yaramaz’ı aradı. Son olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi Kapaklı binasını arayan Mutlu Timur, 89 yaşındaki Yaramaz’ın 2 gündür tedavi altında olduğunu öğrendi. Apar topar hastaneye giden Mutlu Timur, hastane yetkililerinden Yaramaz'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Mehmet Yaramaz'ın sağlık durumunun her geçen gün daha da kötüleştiğini belirten hastane yetkilileri, “Biz defalarca kendisini hastanemizde müşahede altına aldık. Fakat Mehmet amca sürekli hastanemizden kaçıyor” dedi. 
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Timur, “Mehmet amca, geçtiğimiz gün öğlen saatlerinde rahatsızlandı. 112’yi aradık. Mehmet amcayı hastaneye götürdüler. Serum verdiler. Aynı günün akşamı elinde bir su şişesiyle tekrar konteynerine geri döndü” diye konuştu.
 
"BUNDAN SONRA MEHMET AMCAYA BİZ BAKACAĞIZ "
 
Mehmet Yaramaz'ı hastanedeki odasında ziyaret eden Mutlu Timur, “Mehmet amca biz 2 gündür seni arıyoruz. Neden hastaneye gelirken bize haber vermiyorsun” diye serzenişte bulundu. Mehmet Yaramaz’ı ziyarete gelenlerden biri de Vasi Adayı Emine Şahin adlı bir vatandaş oldu. Çerkezköy’de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Öztrak Caddesi numara 84’te ikamet ettiğini söyleyen Şahin, “Bundan sonra Mehmet amcaya biz bakacağız” dedi.
 
Öte yandan, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki bir yerel gazeteye yaklaşık bir yıl önce açıklamalarda bulunan Mehmet Yaramaz, “Bu güne kadar kimseye muhtaç olmadan yaşadım. Ekmeğimi kazandım ve bu günlere geldim. Ben tam dört sene askerlik yaptım. Ama bu gün gücüm kalmadı. Devletin ne yapması gerektiğini devlet benden daha iyi bilir. Ben daha rahat yaşamayı istiyorum. Her şeye para var da benim gibi bakıma muhtaç insanlar için bir bakım evine para bulunamıyor mu? Ben 89 yaşında bir insanım. Bu şartlarda nasıl yaşayabilirim ki? 89 yaşındaki bir insan için bu şekilde yaşamak her bakımdan zor. Ama bu zorluğu yalnızca ben biliyorum. Kimsenin kimseyi anladığı yok” demişti. 
 
İçinde yaşadığı konteynerin dönemin Çerkezköy Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer tarafından kendisine tahsis edildiğini anımsatan Yaramaz, “Her şey burada. Yıllardır burada yaşıyorum. Keşke daha güzel bir yerim olsaydı. Ama olmayacağı için bunları söylemenin de manası yok. Bu güne kadar beni görmediler, görmek istemediler. Yaşlanınca insan işte böyle bir köşeye itiliyor” ifadelerini kullanmıştı.