info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kongrede Dostluk Kazandı

Tokat Sulusaray ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneğinin 4.olağan kongresi, Ergene ilçesi Ulaş mahallesi düğün salonunda gerçekleşti.

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen kongreye iki adayla giren derneğin açılış kongresine, uzun süren tedavisinin ardından Ergene belediye başkanı Rasim Yüksel de katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Rasim Yüksel; “Her ne kadar bu kongre mensupları Tokat ilimizin fertleri olsalar da artık onlar bizim vatandaşlarımızdır. Biz belediye olarak ilçemizde yaşayan her memleketin insanına eşit davranmayı ilke edindik. Bunu belediyemiz bünyesinde bulunan Tokatlı çalışanlarımız vesilesiyle görebilirsiniz. Çünkü biz belediyemiz bünyesinde çalışacak personeli memleketine göre değil, vasıflarına ve yeteneklerine göre seçiyoruz. Ayrıca Tokat belediye başkanımızla da bir araya gelip istişarelerde de bulunduğumuz oluyor. Ergene ilçemizde bulunan Sulusaraylı vatandaşlarımızın iyi gününde, kötü gününde her daim yanlarında olmaya, ayırım gözetmeksizin hizmet etmeye her zaman devam edeceğiz” Dedi.

Mevcut başkan Hüseyin Gül de açılış konuşmasında, “ben aynı şehrin insanları olarak bu işin yarış haline getirilmesine karşıyım. Asıl amacımız birlik ve dayanışma olmalıdır. İlk hedef olarak dernek binamıza başladık. Derneğimiz için kim seçilirse seçilsin, desteğimiz ve hizmetimiz sürecektir” Dedi.

60 oyun kullanıldığı seçimi,44 oy alarak mevcut başkan Hüseyin Gül kazanırken, rakibi Mahmut Güvener 15 oy aldı. Bir oy geçersiz sayıldı. Seçimden sonra rakip yönetimi ve tüm oy kullanan üyeleri sahneye davet eden Hüseyin Gül, “bu seçimin kazananı yoktur. Bu seçimi ben değil siz kazandınız. Benim bundan sonra 16 değil 32 yönetim kurulu üyem vardır.

Ben hemşerilerimin hizmetindeyim. Benim için her Sulusaraylının her Tokatlının fikri önemlidir. Bundan sonra siz söyleyeceksiniz, birlikte yapacağız. Çünkü bu dernek hepimizindir. Yeter ki birlikte ve yüz yüze her sorunu çözmeyi ilke edinelim. Ben bu dernekte koltuk rekabeti yapılmasını sevmiyorum. Çünkü bir kazanan olurken, kaybedenin üzülmesini istemiyorum. Mahmut kardeşimin bunu yaşamasına üzüldüm.

Ama her zaman biz abi kardeşiz ve hep öyle olacaktır” Dedi. Seçimi kaybeden Mahmut Güvener, “aslında ben kaybetmedim, kazandım. Benim amacım, kongreye bir sandık konup, rekabet ve demokrasi mesajı vermekti. Bu idealim de oldu. Her zaman rekabet ve başka adaylar olmalı ki demokrasi ve sandıkta eşitlik sürsün. Hüseyin Gül başkana başarılar diler, her zaman birlikte Sulusaray için dayanışma içinde olacağımızı beyan ederim” Dedi.4.olağan genel kurul, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin