info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Köprülü’den Çelik’e Atatürk Evi Soruları

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e iletilmek üzere; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Muratlı’daki Atatürk Evi’nin akıbetine ilişkin bir soru önergesi verdi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e yönelttiği soru önergesinde; “Mustafa Kemal Atatürk’ün 1936 yılında Muratlı İlçemize gerçekleştirdiği ziyaret esnasında misafir olduğu ve şu anda Muratlı ilçemizin tarihi miraslarından biri olan Atatürk Evi, çevre kirliliğinin kurbanı oldu. Daha önce ziyarete kapatılan, ardından ilçemizdeki vatandaşlarımızı mağdur eden tren yolu çalışmaları, Tekirdağ’ımızın tarihi emanetlerinden Atatürk Evi’ne de büyük zarar vermeye devam ediyor.” dedi.
 
Köprülü, şöyle devam etti: “Konuyu TBMM’ye taşımamızın üzerinden 1 sene geçmesine rağmen yetkililer tarafından söz verildiği halde hiçbir adım atılmazken tarihi binanın etrafında ki kötü görüntü vatandaşlarımızın tepkisine de neden olmuştur. Kültür ve Turizm Bakanı’na verdiğimiz önergenin cevabında gerekli incelemelerin yapılacağı hatta Tekirdağ tanıtım kitabında söz konusu Muratlı Atatürk Evi’nin tanıtımına geniş şekilde yer verileceği belirtilmişti. Ancak aradan geçen bunca süreye rağmen tarihi binanın önünde bulunan tren yolu etrafına çekilen tel örgülerin buradan geçmesi sebebiyle hendeklere dolan suların pis kokuları çevre kirliliğine neden olmuştur.”
“Bölgede oturan vatandaşlar bu durumdan rahatsızlık duyarken yaşanan kötü manzaranın giderilmesini beklemektedirler. 1988 yılında Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil edilen, Tekirdağ ilimiz için kültürel ve turizm değeri yüksek olan Muratlı Atatürk Evi için verilen sözün bir an evvel tutulmasını istiyoruz.” şeklinde önergesine son veren Köprülü, Bakan Çelik’e aşağıdaki soruları yöneltti:
 
“Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1988 yılında tescil edilen Muratlı Atatürk Evi’ndeki yaşanan sorun hakkında geçen sene soru önergesi vermemize rağmen, bu sorunun hâlâ devam etmesi ve vermiş olduğumuz önerge cevabında sorunun giderileceği sözünü vermenize rağmen hâlâ girişimde bulunmamanızın sebebi nedir?
 
Muratlı Atatürk Evi önünden geçen tren yolu etrafına çekilen tel örgüler, mahalle sakinlerinin ulaşım sıkıntısı yaşamasına sebep olurken, aynı zamanda tarihi bina önündeki bu tel örgüler sebebiyle hendeklere dolan pis sular kötü kokuya, çevre kirliliğine ve kötü bir manzaraya sebep olmaktadır.
 
Yetkililer tarafından da tespit edilen bu durum karşısında gerekli talimatı verip bu tarihi binanın yok olmasını ve daha fazla hasar görmesini önleyecek misiniz?”