info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Önem Kazanıyor

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan ve beraberindeki heyet Tekirdağ’a geldi.

Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Topluluğu ile ortaklaşa düzenlenen “Türkiye’de Koyun ve Keçi Irkları Islah Çalışmaları” konulu konferans Prof. Dr. Veysel Ayhan’ın katılımıyla gerçekleşti. Konferansta koyun keçi ıslahındaki sürecin nasıl ilerlediğini aktaran Prof. Dr. Ayhan, “AB ülkeleri içerisinde Türkiye’nin küçükbaş hayvancılıkta İngiltere’den sonra ikinci sırada yer aldığını belirterek, birlikler sayesinde Türkiye’de hayvancılığın ciddi anlamda ilerlediğini kaydetti. Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri (DKKY) Birlik Başkanı Cemalettin Toluca ise birliklerin çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardı.
 
MERKEZ BİRLİĞİ HEYETİ’NDEN ZİYARETLER
 
Konferans öncesi Prof. Dr. Veysel Ayhan, Isparta DKKY Başkanı Yaşar Köroğlu, Yönetim Kurulu üyesi Ali Ünal, Birlik Personeli Tuğrul Sak’tan oluşan heyet; Tekirdağ DKKY Birlik Başkanı Cemalettin Toluca’yı, Başkan Yardımcısı Rahmi Sezen’i, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şahin’i, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. N. İhsan Soysal’ı makamında ziyaret etti. Merkez Birliği Heyeti konferansın ardından; Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Tarım İl Müdürü Cevdet Soyak’a ziyarette bulundu.
 
İNCELEMELER YAPILDI
 
Türkiye KKY Merkez Birliği heyeti daha sonra Marmara Ereğlisi Türkmenli Köyü’nde üretici Mehmet Şahiner ve merkez Ferhadanlı Köyü’nde Ahmet Arayıcı’ya ait koyun işletmeleri ile Hacı Köyü’ndeki Ahmet Kuşoğlu’na ait keçi işletmelerinde incelemeler yaptı. Tekirdağ merkez ve köylerindeki incelemelerini tamamlayan heyet ertesi gün Keşan, Edirne, Kırklareli ve İstanbul’daki birlik merkezlerinde de temaslarda bulundu. 
 
ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLECEK
 
Tekirdağ Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca Devrim Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan ve ekibinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu ziyaretler Türkiye’de koyun keçi yetiştiriciliğinin gelişmesinde önemli rol oynayacaktır. Türkiye ekonomisinde ciddi bir yere sahip olan koyun ve keçiciliğin geliştirilmesi bazındaki çalışmalar sürdürülecek, daha iyi yere gelebilmesi için birlikler ve merkez birliği yeniliklerine devam edecektir” dedi.