info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kümes Gibi Evde Yaşam Mücadelesi

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde ’Koko’ lakaplı Bayram Dellal, Roman Mahallesi olarak bilinen yerde kümes gibi barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Sağlık sorunları ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Dellal, hükümetin Roman açılımı kapsamında Edirne’deki Romanlara sunduğu imkanlardan, Çerkezköy’deki Romanların da faydalanmak istediğini ifade etti.
 
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinin renkli simalarından Koko lakaplı Bayram Dellal, rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını, kümes gibi barakada yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne mitinginde Roman vatandaşlar için söylediklerini dinlediğini belirten Dellal, "Başbakanımızın söyledikleri karşısında umutlandım. Soluğu Çerkezköy yetkililerinin yanında alarak içinde bulunduğum durumu kendilerine defalarca anlattım. Bu zamana kadar kimse derdime derman olmadı. Bu barakada adeta yaşam savaşı veriyorum. Elimde Çerkezköy Devlet Hastanesi’nden aldığım raporlar var" ifadelerini kullandı.
 
"BENİM GİBİ MAHALLEDE YÜZLERCE İNSAN VAR"
 
Yaşadığı bütün zorluklara rağmen hayata neşe ile baktığını kaydeden Dellal, "İnsanların bana nasıl baktığının benim için önemi yok. Önemli olan benim insana ve yaşama nasıl baktığımdır. Ben yakalandığım hastalık sonucu bu haldeyim. Benim gibi mahallede yüzlerce insan yaşıyor. Bizler zor şartlarda yaşıyoruz ve pek çoğumuz ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıyayız" dedi. 
 
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın insana ve insan sağlığına ne kadar değer verdiğini basından takip ettiğini dile getiren Dellal, "Valimizden, Kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan ve devletin diğer yetkili kurumlarından yardım bekliyoruz" diye konuştu.