info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Liseliden Bomba İmha Robotu

Tekirdağ da, Anadolu Teknik Lisesi Öğrencisi Tarafından İcat Edilen Bomba İmha Robotu nun Emniyet Genel Müdürlüğü Tarafından İncelemeye Alındığı Bildirildi.

Tekirdağ da, Anadolu Teknik Lisesi öğrencisi tarafından icat edilen "bomba imha robotu"nun Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından incelemeye alındığı bildirildi.
Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Recep Ulu, AA muhabirine, Emrah Ertan isimli öğrenci tarafından icat edilen robotun, Tekirdağ daki Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı nda (METEF) sergilendiğini söyledi.
Çeşitli projelerin sergilendiği fuarda yer alan robotun çalışma sistemi hakkında ziyaretçilere bilgi verildiğini kaydeden Ulu, robotun sergiyi gezen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından incelenmesinin ardından, "uygulama" yaptığı esnada çekilen görüntü ve fotoğraflarının Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderildiğini belirtti.
Genç mucit Emrah Ertan ın yaptığı robotu yaklaşık bin liraya mal ettiğini söyleyen Recep Ulu, "Uzaktan kumandalı robot, üzerindeki kablosuz kamerası sayesinde kullanıcıyı yönlendiriyor. 360 derece dönen hareket kolu ile üstün manevra kabiliyeti bulunan bomba imha robotu, paletleri sayesinde her türlü zeminde yol alabiliyor" dedi.
Ulu, "Umuyoruz ki genç öğrencimizin icat ettiği bu robot, biraz daha geliştirilip ve çok daha ucuza mal edilerek, emniyet güçlerimizin hizmetinde olur" diye konuştu.