info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Belediyesi Kadın Sosyal Yaşam Merkezi Kasyam’ın Açılışı Gerçekleştirildi

Malkara Belediyesi Kadın Sosyal Yaşam Merkezi Kasyam’ın Açılışı Gerçekleştirildi

Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışı 21 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 14.00'de büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 
 
 
KASYAM'ın açılış törenine; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı, Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, Hıdır Kaya, İsmail Akkaya, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanları, birim müdürleri, belediye personeli, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Açılışta konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Başkütük; "Hepinize hoşgeldiniz diyorum. Malkara Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi adına bu projenin hayata geçirilmesinde başta Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Yurdakul olmak üzere emeği geçen tüm belediye personeline teşekkür ediyorum. Bu projenin Malkaramıza ve Malkaralı kadınlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
 
Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ise; "Malkara Belediye'sinin bugün yaptığı bu organizasyonda değerli Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul'un yanında yer almaktan, böyle bir yerin açılışında bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Değerli hanımefendiler, beyefendiler belediyeler sadece sokak, yol, park yapmakla değil, sosyal ve kültürel alanda da hele de bu 2000'li yıllardan sonra kendilerini daha fazla göstermesi gerekiyor. Burada bir program dahilinde göreceksiniz Sayın Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul meclis üyesi arkadaşlarıyla beraber iktidarı ,muhalefetiyle el ele vererek Malkara'da ki  sorunları hep beraber halledecekler. Ben böyle bir yerin açılmasında vesile olan herkesi kutluyorum. Belediye Başkanımızı tekrar tebrik ediyorum. Gençlere, kadınlara çok değer veren bir Belediye Başkanımız var. Kendisini bizde takdirle izliyoruz. Çalışmalarından faydalanıyoruz. Devamlı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sayın Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'u sizlerin huzurunda kutluyor, tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul açılış töreninde yapmış olduğu konuşmasında; " 1.5 yıldır sizler adına, Malkaralı hemşerilerimiz adına, Malkara sorunlarına çözüm üretmek adına sizlerle birlikte görev yapıyoruz. Görev süremiz boyunca tek kaygımız Malkara halkının bizlere duyduğu güveni boşa çıkarmamak, onların güvenine layık olmak. Bugün Malkaramızın gerek köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezleriyle, gerek şehir merkeziyle, gerek beldeden mahalleye dönen yerleşim yerleriyle bütün sorunlarını tespit ettik. Hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem Malkara Belediyesi olarak bir öncelik planı oluşturduk. Ve 2016 yılının Büyükşehir ve Malkara Belediyesi'nin yatırım ve performans programlarını hazırladık. Yakında mecliste görüşülecek. Umuyorum ki meclis üyelerimizin onayıyla kabul edilecek. Ben bugün sizler buradayken basın mensupları aracılığı ile birazda 2016 yılının hem Büyükşehir hem de Malkara Belediyesi'nin performans programından bahsetmek istiyorum. Ciddi anlamda Malkaramızın birçok ihtiyacı vardı. Bugüne kadar Malkara'nın görmediği bir yatırımı Meclis Üyelerimizin desteğiyle 2016 yılında Büyükşehir'in yatırım programına koydurduk.  
Emniyet Müdürlüğümüzün yanındaki boş alana 2016 yılı içerisinde Malkaramızın ihtiyacı olan, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, belediyemizin, vatandaşlarımızın ve okullarımızın kullanacağı yaklaşık 400 kişilik güzel bir Kongre Merkezi kazandıracağız. 2016 yılı içinde temelini atacağız. 
 
Otogarımızın ihalesini yakın zamanda yapıyoruz. 2016 yılı içerisinde Malkara Şehirler Arası Otobüs Terminalinin temelini atmış olacağız. 
Özellikle kentsel yaşamda dezavantajlı gruplara yönelik birçok projemiz var. Hacıevhat Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın kentlilik anlamında kentle buluşturmak aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayacak, eğitim konusunda aksaklıklarını giderebilecekleri Aile Yaşam Merkezimizin temelini 2016 yılında atmış olacağız.
Çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alması için Trafik Eğitim Parkı projemiz var. Onun da 2016 yılı içerisinde temeli atılacak ve aynı yıl içinde bitirilecek.
İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüğümüzde Malkara'nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan ortaokul seviyesinin eğitimini verecek ve okul temelini tamamen Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılamak üzere Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 2016 yılı içinde Malkara'da temelini atacağız. 
 
Malkaramızın kanayan yarası haline gelen cadde içlerinde, sokaklarda kurulan pazarımıza yine Malkara'ya yakışan, ticaret hacmini arttıracak bir şekilde imar planındaki yerine taşıyacağız. Pazar yerinin temelini 2016 yılında atıyoruz.
Hürriyet Caddesi'nde yayalaştırma projemiz olacak. Şadırvan Meydanı'nı tekrar eski kimliğine kavuşturacağız. 
2016 yılının 9 ve 10. aylarından sonra umuyorum ki yol sorunu olmayan bir Malkara ile hep birlikte yaşayacağız. 
Görev süremizde ciddi anlamda hem yaya hem de araç trafiği için yol ve kaldırım çalışmaları yaptık. 
Sağlamtaş Mahallemizde yakın zamanda içme suyunun temelini attık. 
Kozyörük Mahallemizde aralık ayı içerisinde Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi'nin temelini atacağız. 
Tüm Trakya'nın ilgisini çeken herkesin beğenisini kazanan Şehitlik Caddesi Yayalaştırma projesini Malkaralı hemşerilerimizin kullanımına sunduk.
Yine seçimden önce özellikle ev hanımlarımıza ve çocuklarımıza yönelik kursların açılacağını söz vermiştik. Bugün Belediye Akademimiz 840 kursiyeri ile faaliyette. 
Balabancık ve Kozyörük Mahallelerinde halı saha yapımına başladık. Spor bizim her şeyimiz dedik. Malkaraspor'u Malkara Belediyespor yaptık. Voleybol takımımızı profesyonel lige çıkarttık. Gençlerimize bu yaz ücretsiz spor okulları açtık. 350 gencimizin ücretsiz spor okulumuzdan faydalanmasını sağladık. 
Modern kent görüntüsü verecek çalışmalarımız Malkara'da devam ediyor. Yer yer merdivenlerde, değişik yerlerde, parklarda sanatsal çalışmalarımız oldu. Önümüzdeki yaz da çalışmalarımız devam edecektir. Görev süremizin sonunda Malkara’nın Trakya’da marka bir şehir olduğunu yaşayacağız, göreceğiz.  
Seçimlerden önce üreticilerimize verdiğimiz birçok söz vardı. Köy yollarında bakım, onarım ihtiyaçları var. Ekiplerimiz çalışıyor. Çınaraltı Mahallemize 2 Milyon Liralık Kapalı Sistem Sulama ihalemizi gerçekleştirdik. Artık Çınaraltı Mahallemizde üreticilerimiz bir tarladan iki ürün alabilecekler. 
 
 
Seçimlerden önce köydeki bayanlarımızın sorunları var diyorduk. Malkara'ya resmi işlemlerini halletmek için geldiklerinde yazın sıcağında, kışın soğuğunda minibüs köşelerinde saatlerini geçirmek zorunda kalıyorlar diyorduk. Bayanlara yönelik bir tesis açacağımız sözünü vermiştik. Bugün bu tesisimizi Malkaramıza, Malkaralı bayanlarımıza kazandırarak bu sözü de tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Görev süremiz boyunca altını çizdiğimiz bazı zorluklar vardı. Bunlardan birisi birlikte yönetmekti. Kent Konseyimizin oluşumunu yaptık. Gençlik Meclisimiz ve Kadın Meclisimiz çalışıyor. Kent Konseyi üyelerine çabaları için teşekkür ediyorum. Malkaramızın sorunlarına siyasi bir ayrım yapmadan bir bütün olarak yaklaşıp, bir bütün olarak çözmeyi planlıyoruz.
 
 
2015 yılı Malkara için ciddi anlamda Malkara'yı değiştirecek işlerin yapıldğı, Malkara'nın modernleştiği bir yıl oldu. 2016 yılı ise Malkara'nın altın yılı olacak. Malkara şimdiye kadar tarihi boyunca görmediği yatırımı 2016 yılı içerisinde görecek. 
Bugün burada sizlerin karşısında bunları söylememi sağlayan başta Belediye Başkan Yardımcılarıma, tüm Belediye Meclis Üyelerine, Malkara Belediyesinde çalışan gerek memur gerek işçi gerek hizmet alım metoduyla çalışan tüm mesai arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Ve yaşatmak yapmaktan daha önemlidir. Bugün burada bizlerle olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılar sunuyorum" diyerek düşüncelerini belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Başkütük, Belediye Meclis Üyesi Selma Şentürk, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Lerzan Baykal ve Türk Kadınlar Birliği Üyesi Hülya Gülerman ile birlikte kurdele kesip, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdiler.
Kaynak : Murat Ürtekin