info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkarada 18 kaçak mülteci yakalandı

Son yıllarda çeşitli Asya ve Afrika ülkelerinden yurdumuza kaçak yollardan giren sığınmacıların sınırı geçerek Avrupa ülkelerine gitmek istedikleri anlaşılmaktadır.

Batılı ülkelere gitmeyi amaçlayan bu kaçakların birçoğu sınıra yakın polis ve jandarma devriyelerince yapılan kontrollerde yakalanıyor.

Malkara ilçesinin de Kınalı ? İpsala sınır kapısı transit yolu üzerinde olması nedeniyle ilçe sınırları içerisinde yakalanan yabancı uyruklu sayısının da son yıllarda fazla olduğu göze çarpmaktadır.

UMUDA YOLCULUK YİNE HÜSRANLA SON BULDU

Edinilen bilgilere göre; 28 Şubat Pazar günü Türkiye ye kaçak yollardan giriş yapan 18 Burma uyruklu mülteci Malkara / Yaylagöne ? Danışment köyleri kırsalında görüldüler. İhbarı değerlendiren Malkara ilçesi Jandarma Komutanlığı ekipleri sığınmacıları kısa sürede yakaladı.Sağlık kontrolünden geçirilen ve tercüman aracılığıyla sorguları yapılan kaçaklar, 01 Mart Pazartesi günü çıkarıldıkları mahkeme tarafından sınır dışı edilmek üzere Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Yabancılar ve Pasaport Şube Müdürlüğüne gönderildi.