info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Marmara Ereğlisi ne 4 liman

İstanbul un 1/100 binlik çevre düzeni planı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ın onayı ile askıya çıktı.

Planlamaya göre İstanbul un gelecekteki liman ihtiyacı Tekirdağ ın Marmara Ereğlisi ilçesindeki limanlardan sağlanacak. Çevre Düzeni Planlaması nda Marmara Ereğlisi ndeki Martaş Limanı nın ardından NATO Limanı nın da özelleştirilerek tamamlanacağı buna ek olarak 2 ayrı limanın daha inşa edileceği öngörülüyor.
İstanbul un mevcut sorunlarının çözümü ve gelişmesinin sürdürülebilir şekilde sağlanması için hazırlanan 1/100 binlik çevre düzeni planı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ın onay ile askıya çıktı. 2023 te kentin nüfusunun 16 milyona çıkacağı tahminiyle hazırlanan plana göre Haydarpaşa daki limanın kaldırılması, Ambarlı ve Pendik Limanları nın ise mevcut haliyle korunması planlanırken, kentin gelecekteki liman ihtiyacının Tekirdağ ın Marmara Ereğlisi ilçesindeki 4 limandan sağlanması öngörülüyor.
Hali hazırda Marmara Ereğlisi nde, atıl durumdaki NATO limanı ile Martaş olmak üzere iki liman bulunuyor. NATO nun isteği üzerine, 2000 li yılların başında Marmara Ereğlisi nde inşaatına başlanan 750 metrelik iskelesi ile 8 i tamamlanmış olan NATO Limanı, NATO nun talebini geri çekmesi üzerine 5 yıldır atıl durumda bulunuyordu. Geçtiğimiz günlerde limanın Milli Savunma Bakanlığı tarafından ihaleye çıkartılarak devredileceği belirtilmişti. Yap-İşlet-Devret modeliyle "sivilleşecek" limanın bulunduğu bölge açısından İstanbul-Ambarlı Limanının yükünün yarısını alacağı, lojistik ve konteyner taşımacılığı alanında da büyük öneme sahip olduğu belirtiliyor.
1/100 binlik çevre düzeni planı içerisinde değerlendirilen NATO Limanı nın özelleştirilerek bitirilmesi ve Martaş Limanı nın ardından ilçede, İstanbul un liman ihtiyacını karşılamak için 2 yeni liman daha inşa edileceği belirtiliyor. Planlamada ayrıca Çorlu daki hava limanının da genişletilmesi öngörülüyor.