info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Mithat Soylu; "Ereğli Halkının Oyu Satılık Değildir.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce,Marmara Ereğlisi Belediye Başkan Adayı Mithat Soylu ve eski CHP ilçe başkanı,yeni memleket Partili Tolga Çalışkan adeta gövde gösterisi yaptı.

Marmara Ereğlisi Cumhuriyet Meydanında yoğun bir katılımla gerçekleşen programda Memleket Partisinin ilçe Belediye Başkan Adayları tanıtılırken, Muharrem İnce Tolga Çalışkan'a kendi rozetini takarak jest yaptı.

Bu jest, büyük tezahürat ve alkışlarla karşılandı. Açılış konuşmasını yapan Marmara Ereğlisi Belediye Başkan Adayı Mithat soylu; Evladı fatihan şehrinin güzel insanları, yapılacak olan mahalli idareler seçiminde bu güne kadar 5 yıldır kendini vizyon sahibi olarak anlatmaya çalışanlara, belediyeyi 5 yılda hurdahaneye çevirenlere bu memleketin meydanlarından "hadi oradan" demeye hazır mısınız

Ereğli halkı?

Ben 2019 yılından sonra siyasete ara vermeyi düşünüyordum. Gelinen noktada gördüm ki,genel merkezlerin dayatma adaylarına karşı, sizlerin teveccühü ile sizlerin aday olmamı istemenizle, bu memleket için elimi değil gövdemi taşın altına koydum. Bu memlekette, Marmaraereğlisinde sizlerin, benim 15 gramlık oyumu parayla satın almak için kampanya yapıyorlar. Marmaraereğlisi satılık değildir. İthal adaylara,"hadi oradan"demeye hazır mısın Ereğli?

Sizler hazırsanız, arkamda Genel Başkanım Muharrem İnce oldukça ben sizler için cesur yürekle yürümeye hazırım. Bizler, Marmaraereğli'sinde yaşıyoruz. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Sözlerimiz yanlış anlaşılmasın. Bu şehrin sokaklarında yürüyen, bu şehirde yaşayan,ekmeğini bu şehirde kazanan Anadolu'nun yiğit evlatları, başımızın tacısınız. Gelin görün ki karşımıza çıkarılan adayın gözlerini at çiftliğinin önünde bağlı bırakacağım. Ereğli'nin heykel meydanını bulabilirse bana istediğinizi söyleyin. Ama ben içinizde büyümüş, bu sokaklarda yetişmiş, ekmeğini bu şehirde kazanmış,çocukluğunda bu sokaklarda emekleyerek büyümüş bir kardeşiniz olarak sizlerin isteği ve desteğiyle,bu göreve talip oldum. Rabbim beni sizlere mahçup etmesin.bu memlekette dayatma adayların değil, aziz milletimin gösterdiği adayın kazanacağına inancım tamdır. Bir belediye başkanı biz gelirsek, iktidarın gücüyle geleceğiz demişti. Evet, iktidarın gücüyle geldiniz ama bu memlekete ne yaptınız?

Eğer seçilirsem, ilk hizmet olarak belediyeye disiplin getireceğim.Belediyeleri kuklalar değil, seçilmiş belediye başkanları yönetecek.Yeniçiftlik'te inşaatçı kardeşlerime yapmadıkları eziyet çektirmedikleri çile kalmadı. Buradan Cumhuriyet Meydanından, genel başkanımın huzurundan söz veriyorum.1 Nisandan sonra sizlere dert çektirenlerin hiçbiri burada olamayacak. Bu kardeşinize sahip çıkın, onlara nasıl belediye başkanı olunur göstereceğim. Rabbim çıktığımız yolda bizleri sizlere mahçup etmesin Dedi.

Muharrem İnce, " Biz Memleket Partisi olarak, içimizdeki Leyla'nın aşkı ve içimizdeki Mevla'nın aşkı ile hareket edeceğiz. Doğruya doğru,eğriye eğri diyeceğiz.Yıllardır uyardım,en büyük sorunumuz depremdir dedim. Deprem bir beka meselesidir dedim. Büyük bir İstanbul depreminde bağımsızlığımız tehlikeye girer dedim. İnsani yaşam koşulları kalmamıştır diyerek İstanbul'a el koyarlar dedim, bana güldüler. Şu an yanıbaşımızda Dedeağaç'ta 50 bin Amerikan askeri var. Hiçbir politikacı bunları söyleyemez. Şu anda Türkiye'de Muharrem İnce'den başka hiç kimse Amerika Birleşik Devletleri'ne posta koyamaz. Bir tek Muharrem İnce bunları söyleyebilir. Onun için ne sağdan ne soldan Atatürkün yolundan diyoruz.

Onun için üçüncü yol olan Memleket partisi diyoruz. Ucunda ölüm de olsa, korkmadan doğruları söyleyeceğiz. Ben Türkiye'de Cumhur başkanından sonra en yüksek emekli maaşını alıyorum. En yüksek maaş milletvekili emekli maaşıdır. Ben bile geçinmekte zorlanıyorsam, asgari ücretliyi ve emekliyi artık düşünemiyorum. Memleketimin güzel insanları,Rahmetli Bülent Ecevit'in bir semtten iktidar olduğu gibi biz de Marmara Ereğlisi'inden iktidar yolculuğunu başlayalım.Memleketimize ve Memleket Partisine sahip çıkın " Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin