info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Milyarlarca lira harcanarak restore edilmişti

Tarihi Gazi Süleyman Paşa Camii bir yıl geçmeden bakıma alındı

Malkara ilçesinde geçtiğimiz yıl 740 bin TL (740 Milyar YTL) harcanarak restore edilen tarihi Gazi Süleyman Paşa Camii nde; Yeni pencerelerin yağmurda su alması, caminin iç kısmındaki ahşap direklerin kaplama tahtaları ile ahşap tavan tahtalarının dışarı doğru bombe yaparak açılıp patlaması ve cami avlusunu çeviren beyaz kesme taşların ufalanıp yer yer parçalanması cemaatin ve vatandaşların tepkisini çekti.
Bunun üzerine restorasyonu yüklenen firma tarafından 21 Temmuz 2009 Salı günü cami ibadete kapatılarak yeniden bakım ve onarıma alındı.
HENÜZ BİR YIL OLDU
Restorasyon çalışmalarının üzerinden henüz 13 ? 14 ay geçmeden sorunların ortaya çıktığına dikkat çeken cami cemaati ve ilçe halkı üzüntülerini şu ifadelerle dile getirdiler;
" Yetkililere haber verilmesi üzerine Cami nin henüz geçtiğimiz yıl yenilenen bölümleri maalesef bu kez tamir ediliyor. İnşallah orijinalliğini kaybetmeden aslına uygun haline getirilir. Halbuki bu tür olumsuzluklar yaşanmamalıydı. Başlangıçta kalitesiz malzeme kullanılması gözlerden kaçmamalıydı? Dış çevre duvarları sapır sapır dökülüyor... Yazıktır, Günahtır! Günümüzün zor koşullarında insanlar kolay para kazanamıyor ki! Yetkililer bunları görmelidir. Ortaya çıkan "zarar ziyanı" şimdi kim karşılayacak. Devletimiz zarara uğratılmasın, devletin paraları boşa gitmesin. Artık bu tür olumsuzluklardan ders çıkarmalıyız...
Bu ihaleleri kontrol eden yok mu? dediler.
GAZİ ÖMER CAMİİNDE DE SIVALAR DÖKÜLÜYOR
Malkara Çarşı Merkezindeki Gazi Ömer Bey Camii nde de çalışmaların üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen benzer sorunların yaşandığına işaret eden vatandaşlar "Kalitesiz malzeme kullanılması ve kötü işçilik yüzünden tarihi camiin mermer sütunlarının üzerindeki sıvaların patladığını ve vakit geçirilmeden aslına uygun onarılmasını istediler.