info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Minikler Türkiye Teakwondo Şampiyonası 2. Gün Müsabakaları

Türkiye Minikler Teakwondo Şampiyonasının 2. gününde 205 müsabaka sonunda 27 kg ve 57 kg bayan ve erkekler kıyasıya mücadale ettiler.

İlk gün yapılan 33 kg müsabakalarından sonra bugün açılış merasimi yapıldı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu'ndan sonra törene katılan Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, Türkiye Teakwondo Fedarasyonu Başkanı Yar. Doc. Dr. Metin Şahin, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Fedarasyon Genel Koordinatörü Ramazan Elçin, As Başkan Dr. Oktay Duymaz, Yönetim Kurulu Üyesi E. Alb. Mehmet Yanık, Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürü Şevket Demirkaya, Tekirdağ Teakwondo İl Temsilcisi Raşit Kaya açılış ve ödül törenine katıldılar. Tekirdağlı sporcular Çağatay Ergin ve Orkun Avcı ilk gün 5. turda elendiler. Tekirdağ müsabakalara 35 erkek 20 bayan sporcu ile katıldı.

Bugün yapılan 2. gün müsabakalarında 27 kg bayanlarda birinciliği Konya Belediye S.K. ‘den Şerife Ilgız, ikinciliği Adana Ejder Taek. S.K.'den Gülşen Erçoban, üçüncülüğü Kırklareli Ergin S.K. Der. ‘den Ece Ateşova ve Konya Çatalhöyük Bel. S.K'den Özge  Nur Sayar kazandılar. 27 kg minik erkekler müsabakalarında birinciliği Çanakkale Anafartalar S.K.'den Tunahan Ergül, ikinciliği İstanbul Babatlar Taek. S.K.'den Muhammet Emin Berişpek, üçüncülüğü Niğde Dünya S.K.'den Ahmeh Talha İnan ve Edirne Bel. Bşk. Genç. Sp. Kült. San. Klb'den Emir Yumurtacı kazandılar.

57  kg minik erkekler müsabakalarında birinciliği Konya Bel. S.K'den Mehmet Han Baysal, İkinciliği Adana Şahin S.K.'den Hasan Asrın Sufıçıcı, üçüncülüğü Balıkesir Ferdi Doğukan Gerez ve İstanbul Cihan S.K'den Muhammet Emin Aydın kazandılar. 57 kg minik bayanlarda birinciliği Muğla Saokan Marmaris S.K.'den Zeynep Esma Uyumaz, ikinciliği Gaziantep Nizip S.K.'den Seda Nur Karakuş, üçüncülüğü Kocaeli Bel. Kağıt S.K'den Betül Beyza Günışık ve Hatay Şampiyonlar S.K.'den Selin Bağdatlı kazandılar.

Kıyasıya yapılan mücadeleler sonunda yenen seviniyor yenilen de üzüntüsünden göz yaşlarına boğuluyor. Fedarasyon Başkanı Metin Şahin'in salonda taekwondoculara yaptığı konuşma görünmeye değerdi. Bir işarat ile salonda çıt çıkmadığı gibi yaptıkları tezahurat ile tüm sporcular salonu inlettiler. Taekwondonun sporcular üzerindeki ciddiyeti burada ortaya çıktı. Bu sporu destekleyenleri federasyon görevlilerini, antrenörleri ve çocuklarıyla beraber Türkiye'nin 61 vilayetinden Tekirdağımıza gelen herkesi kutluyorum. Tekirdağ ekonomisine bu şampiyonadan 500 milyar civarında bir katkının olduğunu düşünürsek, böyle şampiyonalara el birliğiyle sahiplenmemiz lazım. Gelen kafilelere 2. gün akşam Tarsal Turistik Tesislerinde yemek verilmeside Tekirdağımız adına güzel bir olay olduğunu duyurmak istiyoruz.